Με ασφάλεια κατέπλευσε στην Κάλυμνο το επιβατηγό πλοίο NISSOS KALYMNOS – Είχε προσκρούσει σε βραχώδη περιοχή - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.11.22

Με ασφάλεια κατέπλευσε στην Κάλυμνο το επιβατηγό πλοίο NISSOS KALYMNOS – Είχε προσκρούσει σε βραχώδη περιοχή


 Με ασφάλεια κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλύμνου, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους 31 επιβάτες, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο NISSOS KALYMNOS, το οποίο προσέκρουσε σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Τελένδου.


Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από τον λιμάνι Λέρου στο λιμάνι Καλύμνου με 31 επιβάτες, 18 άτομα πλήρωμα και 04 φορτηγά οχήματα. Σε επικοινωνία με τον πλοίαρχο του πλοίου ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή για ελεγχόμενη εισροή υδάτων, καθώς και ότι το πλοίο συνέχιζε αυτοδύναμα τον πλου για το λιμάνι Καλύμνου.


Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δυο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δυο ρυμουλκά καθώς και τρία Ε/Γ-Τ/Ρ πλοία, προκειμένου να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί, ενώ το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι Καλύμνου αποβιβάζοντας τους επιβάτες. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός.


Εν συνεχεία, ποντίστηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του «Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ» και καταδύθηκε ιδιώτης δύτης, όπου διαπίστωσε την ύπαρξη δυο ρηγμάτων στην αριστερή πλευρά του πλοίου, τη θραύση πηδαλίου και τη στρέβλωση της προπέλας καθώς και του άξονα της αριστερής κύριας μηχανής, ενώ μέλη ΤΚΕΠ της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου διαπίστωσαν την κατάκλυση με θαλασσινό νερό σε χώρους του πλοίου.


Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Με ασφάλεια κατέπλευσε στην Κάλυμνο το επιβατηγό πλοίο NISSOS KALYMNOS - Είχε προσκρούσει σε βραχώδη περιοχή