Νύχτα κόλαση για το Σουφλί: Νέο μήνυμα του 112, "παραμείνετε σε ετοιμότητα" - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

1.9.23

Νύχτα κόλαση για το Σουφλί: Νέο μήνυμα του 112, "παραμείνετε σε ετοιμότητα"


 Νέο μήνυμα του 112 ήχησε στο Σουφλί, καθώς η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει να καίει. Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους στο Σουφλί να παραμείνουν σε ετοιμότητα. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει.

Αρτοποιός: Γιατί δεν σβήνει η φωτιά στον Έβρο

Η φωτιά στον Έβρο μαίνεται ανεξέλεγκτη για ακόμη μία ημέρα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι δυνάμεις επιχειρούν κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη

«Αν περάσει η φωτιά μπορεί να απειλήσει το χωριό Σιδηρώ. Έχουν εκκενωθεί και το Γιαννούλη και το Σιδηρώ», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. «Με την αύξηση της θερμοκρασίας υπάρχει η δυνατότητα αναζωπύρωσης του μετώπου, οι κρίσιμες ώρες είναι τώρα», πρόσθεσε.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός εξήγησε τους λόγους που η φωτιά στον Έβρο δεν σβήνει παρά τις υπερπάνθρωπες προσπάθειες του Σώματος.

«Υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία λόγω της άπνοιας που υπάρχει, της πολύ ασθενούς έντασης των ανέμων. Οι άνθρωποι οι οποίοι είναι στο πεδίο αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια επαγωγική στήλη καπνού, η οποία υπάρχει πάνω από την πλευρά από την περιοχή της περιοχής Γιάννουλη και Σιδηρώ, οι δύο οικισμοί τώρα που μιλάμε δεν κινδυνεύουν, έχουν θωρακιστεί, δεν υπάρχει καμία απειλή για κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο, αυτή η επαγωγική στήλη που βλέπετε να επικάθεται ουσιαστικά πάνω από την πυρκαγιά, δημιουργεί πρόβλημα, διότι δεν υπάρχει καθόλου ορατότητα και για τα εναέρια μέσα, τα αεροσκάφη και για τα ελικόπτερα, προκειμένου να επιχειρήσουν με ασφάλεια τις βολές», είπε.

Πηγή