Πρώτος ο Κασσελάκης με 45,04%, στο 36,21% η Αχτσιόγλου -Την επόμενη Κυριακή σε β' γύρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.9.23

Πρώτος ο Κασσελάκης με 45,04%, στο 36,21% η Αχτσιόγλου -Την επόμενη Κυριακή σε β' γύρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ


 Νεότερα αποτελέσματα από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, στο 98,32% του συνόλου.


Συγκεκριμένα, στα 528 τμήματα από τα 537, δηλαδή μόνο με 9 τμήματα να υπολείπονται:


Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει το 45,04% και 64.411 ψήφους

Η Εφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει το 36,21% και 51.780 ψήφους.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συγκεντρώνει 8,78% και 12.537 ψήφους

Ο Νίκος Παππάς συγκεντρώνει 8,7% με 12.441 ψήφους

Ο Στέφανος Τζουμάκας 1,29% με 1.845 ψήφους

O ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει τον αρχηγό του στον επόμενο γύρο την ερχόμενη Κυριακή 24/9.


Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ


Στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 146.635 πολίτες, πολλοί περισσότεροι από τις εκτιμήσεις, φθάνοντας τη συμμετοχή των περσινών εσωκομματικών εκλογών όταν μόνος υποψήφιος πρόεδρος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας (τότε είχαν ψηφίσει 152.000 πολίτες).


Από τα εντυπωσιακά των τωρινών εκλογών ότι περίπου 40.000 πολίτες εγγράφησαν για πρώτη φορά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη που σε πολλά τμήματα σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές με χαρακτηριστικότερα αυτά της Νέας Σμύρνης, του Χαλανδρίου, του Αμαρουσίου, της Γλυφάδας. Δόθηκε μια ώρα επίσημα παράταση από τις 20:00 στις 21:00 οριζόντια, ενώ σε όσα τμήματα υπήρχαν ουρές η ψηφοφορία συνεχίστηκε ως τις 22:15 όταν και έκλεισαν οριστικά οι κάλπες. Στις 23:30 είχε καταμετρηθεί το 90% των ψήφων δίνοντας σαφέστατο προβάδισμα στον Στέφανο Κασσελάκη και στέλνοντας την εκλογή στον δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή.


Οι δηλώσεις των υποψηφίων μετά τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης, Εφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Παππάς, μετά τα αποτελέσματα προσήλθαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου όπου και προχώρησαν σε δηλώσεις.


Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι έγινε το πρώτο βήμα για να έχει η χώρα σύντομα προοδευτική κυβέρνηση, ενώ η Εφη Αχτσιόγλου ήταν εξόχως αιχμηρή στη δήλωσή της λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων. Εξίσου αιχμηρός και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος είπε ότι «η έμφαση στο πρόσωπο, η έμφαση στην εικόνα έχουν διεισδύσει πολύ εκεί που δεν το περιμένει κανείς έναντι στην ουσία της πολιτικής». Σε εντελώς διαφορετικό τόνο ο Νίκος Παππάς ο οποίος έδωσε έμφαση στην ενότητα την επομένη των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.


Η πρώτη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη μετά τα αποτελέσματα

«Καταρχάς να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για τις τρεις απώλειες στη Λιβύη και τις σκέψεις μου για τους αγνοούμενους.


Να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους εθελοντές σε αυτή την διαδικασία όχι μόνο όσους δούλεψαν για τη δική μας καμπάνια αλλά και όλους όσοι βρίσκονταν στις επιτροπές.


Ηταν μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Ηταν ένα πρώτο βήμα για να έχει προοδευτική κυβέρνηση η χώρα. Ό,που πήγα την πρώτη εβδομάδα ο κόσμος μου έλεγε να αντέξεις λόγω των επιθέσεων που δεχόμουν από τα γνωστά συστήματα. Τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα μου έλεγαν είσαι η ελπίδα μας. Τους λέω είμαστε η ελπίδα! Για να γίνει η ελπίδα πράξη πρέπει να επιστρέψουμε την επόμενη εβδομάδα στις κάλπες. Ευχαριστώ! Πάμε για τη νίκη!».

Πηγή