Προσάραξη σκάφους στον Κάλαμο Αττικής - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.9.23

Προσάραξη σκάφους στον Κάλαμο Αττικής


 Το Λιμενικό ενημερώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής για προσάραξη ερασιτεχνικού Ι/Φ σκάφους ελληνικής σημαίας, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΑΓΚΩΝΑ” Αγίων Αποστόλων στον Κάλαμο Αττικής, με 7 επιβαίνοντες. 


Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου εντόπισε το σκάφος προσαραγμένο, έχοντας δεξιά κλίση, σε απόσταση περίπου πέντε μέτρα από την ακτή, χωρίς επιβαίνοντες.


Οι εν λόγω επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν, με το βοηθητικό σκάφος (TENDER) του ιστιοφόρου, με ασφάλεια στην ακτή, προτού αυτό προσαράξει.  Στη συνέχεια, για το σημείο αναχώρησε Ε/Π-Α/Κ σκάφος, με τη συνδρομή του οποίου το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Σκάλας Ωρωπού, όπου προσέδεσε με ασφάλεια. Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και εισροή υδάτων.

Πηγή