Παραλειπόμενα από την παράδοση- παραλαβή του Υπουργείου Ναυτιλίας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.9.23

Παραλειπόμενα από την παράδοση- παραλαβή του Υπουργείου Ναυτιλίας


 Για πρώτη φορά έγινε παράδοση -παραλαβή του Υπουργείου Ναυτιλίας χωρίς τις παραδοσιακές παράτες με  αγήματα, μουσικές, μητροπολίτες,  βουλευτές εκπροσώπους φορέων και όλα τα σχετικά.


Είναι φανερό, ότι κάτι τέτοιο, δεν το επέτρεπαν ούτε η κατάσταση της χώρας λόγω των φυσικών καταστροφών από τις φωτιές και τις πλημμύρες ούτε οι συνθήκες αντικατάστασης του αποχωρούντος Υπουργού.


Λίγα λόγια του αποχωρούντος και άλλα τόσα από τον παραλαμβάνοντα Υπουργό.  Μάταια έσπευσαν στο χώρο δεκάδες κανάλια προκειμένου αποθανατίσουν  τυχόν στιγμές   «γαλλικών» και  έκφρασης πικρίας ιδιαίτερα στον λόγο του αποχωρήσαντος Υπουργού.


Απόλυτος πολιτισμός. Μόνο αβρότητες και ως είθισται δώρα στον αποχωρούντα.


Βέβαια οι δύο Υπουργοί κλείστηκαν μόνοι τους για αρκετή ώρα στο γραφείο του εκάστοτε Υπουργού και κατ’ ιδίαν θα είχαν να πουν πολλά. Το τι είπαν, αυτό μόνο αυτοί το ξέρουν…


Στην διαδικασία παράδοσης – παραλαβής πλην του Αρχηγού απουσίαζαν όλοι οι ναύαρχοι.


Φήμες λένε, ότι οι ναύαρχοι είχαν συγκεντρωθεί σε κάποια αίθουσα περιμένοντας μάταια τον νέο Υπουργό να τους μιλήσει.


Όταν αποχωρεί ένας Υπουργός ,είθισται να συνοδεύεται μέχρι την έξοδο του Υπουργείου από τον εκάστοτε νέο Υπουργό.  Αυτό χθες -ίσως για πρώτη φορά- δεν συνέβη.


Τα Λιμενικά Νέα   εύχονται καλή δύναμη στον νέο Υπουργό Ναυτιλίας προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις  στο χώρο της ναυτιλίας, να συνεισφέρει στην οικονομική  ανάπτυξη των νησιών μας αλλά και να συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση για την μείωση των μεταναστευτικών ροών από τα θαλάσσια σύνορα.