ΠΕΑΛΣ: Δεν είναι ανεκτή η απαξίωση και ο μηδενισμός του έργου μιας ολόκληρης ζωής στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.9.23

ΠΕΑΛΣ: Δεν είναι ανεκτή η απαξίωση και ο μηδενισμός του έργου μιας ολόκληρης ζωής στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


 Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/58/2023

Η τραγικότητα του θανάτου του άτυχου συμπολίτη μας Αντώνη Καργιώτη συνεπεία των αποτρόπαιων πράξεων που οδήγησαν στην πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατο του κατά την προσπάθεια επιβίβασής του στο Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE HORIZON», έχει επισημανθεί από κάθε πλευρά. Άλλωστε το γεγονός αυτό κάθε αυτό έχει συγκλονίσει τους πολίτες της Χώρας, αλλά ακόμη περισσότερο τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τους Έλληνες ναυτικούς που έχουν αποδείξει εμπράκτως σε πλείστες περιπτώσεις την αυταπάρνηση τους να διασώσουν κάθε ανθρώπινη ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο.  


Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, εκφράζει την οδύνη του, τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στη οικογένεια του εκλιπόντος.


Απορίες και ερωτηματικά προκάλεσε, όμως, η χθεσινή (07/09/2023) Ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. 


Διερωτώμαστε:

- Ποιος ο λόγος της εντολής “για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος” και ποια σκοπιμότητα τελικά εξυπηρετείται από την κίνηση αυτή τη στιγμή που σύμφωνα με την Ανακοίνωση δεν προκύπτει ότι φέρουν ευθύνη για το περιστατικό;

- Η “άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας”  δεν αποδεικνύει την ανεπαρκή, μέχρι σήμερα, στελέχωσή του;


Τα άμεσα αντανακλαστικά για την πλήρη διερεύνηση τέτοιων τραγικών περιστατικών και η απόδοση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση, αναμφισβήτητα συμβάλλουν καθοριστικά στην εμπέδωση του αισθήματος δικαίου από τους πολίτες. Αρκεί όμως, να μην πραγματοποιούνται με όρους που αποπροσανατολίζουν από τις ουσιαστικές και κρίσιμες πτυχές των περιστατικών και να μην επιτρέπουν τον στιγματισμό Αξιωματικών εγνωσμένης αξίας με αδιαμφισβήτητη προσφορά και αποτελεσματικότητα στον υπηρεσιακό τους βίο,  αφήνοντας «σκιές» στα πρόσωπά τους.


Ως ΠΕΑΛΣ, δηλώνουμε με έμφαση προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν είναι ανεκτή η απαξίωση και ο μηδενισμός του έργου μιας ολόκληρης ζωής στελεχών του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής, και πολύ περισσότερο εκείνων που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και εργάζονται νυχθημερόν για να καλύψουν τα κενά που η ίδια η πολιτεία, μέσω της υποστελέχωσης και των πάρεργων, έχει δημιουργήσει. 


Πηγή