Ακροδεξιοί οι δύο Τούρκοι που παρακολουθούσαν με drone τη ναυτική βάση στον Πόρο - Η ΕΥΠ ανέλαβε την υπόθεση - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.9.23

Ακροδεξιοί οι δύο Τούρκοι που παρακολουθούσαν με drone τη ναυτική βάση στον Πόρο - Η ΕΥΠ ανέλαβε την υπόθεση


 Στον ανακριτή Πειραιά οδηγούνται σήμερα για να δώσουν εξηγήσεις οι δύο Τούρκοι πολίτες οι οποίοι συνελήφθησαν για κατασκοπεία. Οι Τούρκοι παρακολουθούσαν με drone τη ναυτική βάση στον Πόρο ενώ τώρα οι Αρχές εξετάζουν το υλικό που βρέθηκε στην κατοχή τους, καθώς ενδέχεται να έχουν βιντεοσκοπήσει και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.


Η δράση τους πάντως έγινε αντιληπτή το περασμένο Σάββατο. Στον Πόρο, οι δύο άνδρες έφτασαν το απόγευμα της Παρασκευής με τις δύο μεγάλου κυβισμού, γκρι-μαύρες BMW μοτοσικλέτες τους, στις οποίες είχαν αυτοκόλλητα γκρίζων λύκων και διακριτικά που έγραφαν "Alone wolf" (μοναχικός λύκος).


Είχαν κλείσει μέσω booking δωμάτιο σε ξενοδοχείο του νησιού, στο όνομα Μ.Τ. Μέχρι την ώρα που σήκωσαν το drone πάνω από τη ναυτική βάση του Πόρου, δεν είχαν δώσει στόχο. Το drone σηκώθηκε περίπου στις 7 το πρωί και η πτήση -και βιντεοσκόπηση- της βάσης του Πολεμικού Ναυτικού κράτησε περίπου 10 λεπτά. Παραμένει άγνωστο το τι έκαναν οι δύο κατηγορούμενοι στο διάστημα των 3 ωρών που παρεμβάλλονται μέχρι την αναχώρησή τους από τον Πόρο.


Οι Αρχές ενημερώθηκαν για την ύποπτη πτήση και τους δύο χειριστές του drone μερικές ώρες μετά από αυτή και, αφού ολοκληρώθηκε η ταυτοποίησή τους (διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για Τούρκους πολίτες), ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους. Οι κατηγορούμενοι για κατασκοπεία Τούρκοι πολίτες, ωστόσο, είχαν φύγει από τον Πόρο με κατεύθυνση τον Γαλατά, νωρίς το πρωί.


Με την εισαγγελία να έχει σχηματίσει δικογραφία για κατασκοπεία, εκδόθηκαν δελτία αναζήτησης και εξαπολύθηκε ένα ανθρωποκυνηγητό για τους δύο Τούρκους με τις εξοπλισμένες για μεγάλα ταξίδια μοτοσικλέτες τους στην Πελοπόννησο.


Τελικά οι δύο «μοναχικοί λύκοι» εντοπίστηκαν στη Μονεμβασιά, όπου είχαν κλείσει δωμάτια σε ξενοδοχείο. Συνελήφθησαν από αστυνομικούς καθώς έμπαιναν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.


Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους τα κινητά των δύο συλληφθέντων, τα ψηφιακά αρχεία που έχει καταγράψει το drone τους, καθώς και άλλα ψηφιακά πειστήρια.

Αυτά θα εξεταστούν από την ΕΥΠ, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση και θα ανακρίνει τους δύο κατηγορούμενους για κατασκοπεία Τούρκους πολίτες, αξιολογώντας το υλικό της καταγραφής. Αφού γίνει αξιολόγηση της σοβαρότητας της υπόθεσης, αυτή θα ανατεθεί στις αρμόδιες Αρχές.

Πηγή