Νέα τουρκική πρόκληση κατά Καλύμνιων ψαράδων στα Ίμια - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.1.24

Νέα τουρκική πρόκληση κατά Καλύμνιων ψαράδων στα Ίμια


 Ίμια: Νέα πρόκληση των Τούρκων κατεγράφη σε βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο είναι εμφανείς οι απειλές της τουρκικής ακτοφυλακής σε Καλύμνιους ψαράδες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, πριν από τρεις ημέρες σημειώθηκε προκλητικό περιστατικό στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων ανάμεσα σε στελέχη της τουρκικής ακτοφυλακής και ψαράδες από την Κάλυμνο.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο, τρεις Τούρκοι λιμενικοί βρίσκονται σε μία φουσκωτή λέμβο και πλησιάζουν απειλητικά προς το καΐκι των ψαράδων. Τους λένε να φύγουν από τη θαλάσσια περιοχή όπου ψαρεύουν, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και μάλιστα, επιδεικνύοντας ακόμη και τον οπλισμό που φέρουν.

Οι Καλύμνιοι ψαράδες ενημέρωσαν αμέσως το Λιμενικό Σώμα, ενώ, οι άνθρωποι της τουρκικής ακτοφυλακής αποχώρησαν προς τα τουρκικά παράλια ύστερα από μερικά λεπτά.

Αυτή η λέμβος εστάλη από μεγαλύτερο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, το οποίο παρακολουθούσε την εξέλιξη του περιστατικού από λίγο πιο μακριά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Για το video πατήστε το σύνδεσμο ΕΔΩ