ΕΛ.ΑΣ – Σημαντικότατα κενά στην αστυνόμευση: Μεγάλες ελλείψεις σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής – «Αποδιοργάνωση» παρέλαβε ο Χρυσοχοΐδης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.1.24

ΕΛ.ΑΣ – Σημαντικότατα κενά στην αστυνόμευση: Μεγάλες ελλείψεις σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής – «Αποδιοργάνωση» παρέλαβε ο Χρυσοχοΐδης


 Λύσεις αναζητά η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά την αποδιοργάνωση των τελευταίων μηνών.


Τα σημαντικά κενά στην αστυνόμευση και οι μεγάλες ελλείψεις στις μάχιμες υπηρεσίες της αστυνομίας, όπως η ομάδα ΔΙΑΣ και η Άμεση δράση που έχουν απογυμνωθεί από προσωπικό έχουν δυσαρεστήσει τον υπουργό προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος από τις πρώτες κιόλας ημέρες της θητείας του ψάχνει λύσεις στο πρόβλημα.


Σε έγγραφο-ντοκουμέντο που παρουσίασε το MEGA διαπιστώνει κανείς ότι σε ολόκληρο τον τομέα της Βορειοανατολικής Αττικής , δηλαδή σε 22 δήμους περιπολούν μόνο 5 ομάδες της ΔΙΑΣ. Είκοσι αστυνομικοί ανά βάρδια για ό,τι προκύψει.


16 από τους 22 δήμους της Βορειοανατολικής Αττικής παραμένουν χωρίς δυνάμεις της EΛ.ΑΣ στους δρόμους. Αυτό αναγκάζει τις ελάχιστες ομάδες ΔΙΑΣ να περιπολούν η κάθε μία σε περισσότερες από 4 περιοχές.


Η ομάδα ΔΙΑΣ από πλευράς προσωπικού είναι πιο αποδυναμωμένη από ποτέ. Η ομάδα ΔΙΑΣ της Αγίας Παρασκευής δηλαδή 4 αστυνομικοί ανά βάρδια καλύπτουν και την Παιανία και το Γέρακα και την Παλλήνη αλλά και την περιοχή του Παπάγου και το Χολαργό. Και όλα αυτά τη στιγμή που η εγκληματικότητα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις στις γειτονιές.


Η κατάσταση παραμένει ίδια και με τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης που πλέον είναι ελάχιστα. Ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης στη βάρδια του καλύπτει το Κορωπί το Μαρκόπουλο την Ανάβυσσο τα Καλύβια και φτάνει μέχρι το Λαύριο.


Πράγμα που σημαίνει ότι αν γίνει μία ληστεία στο Κορωπί και 10 λεπτά αργότερα κάποιο άλλο συμβάν στο Λαύριο και να υπάρχει μόνο ένα περιπολικό.


Αισθητό το πρόβλημα και στα Τμήματα Ασφαλείας που τα βράδια στο 90 τις εκατό τους παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού.

Πηγή