Βροχή τα πρόστιμα σε οδηγούς από τις νέες κάμερες – Δείτε που είναι τοποθετημένες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.1.24

Βροχή τα πρόστιμα σε οδηγούς από τις νέες κάμερες – Δείτε που είναι τοποθετημένες


 Τα σαρώνουν όλα οι νέες ψηφιακές κάμερες που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Δείτε ποιοι είναι αυτοί…


Βροχή τα πρόστιμα σε οδηγούς που επιμένουν να μπαίνουν στις λεωφορειολωρίδες.


Και αν το μέτρο είχε ατονίσει λόγο παλαιότητας των καμερών, αυτό είναι πλέον παρελθόν με τις νέες ψηφιακές που έχουν τοποθετηθεί. Όπως σας έχει ενημερώσει εδώ και έξι μήνες το newsauto, οι κάμερες αυτές θα είναι 20.


Πρόσφατα ενεργοποιήθηκαν οι 12 απο αυτές μαι έρχονται και οι υπόλοιπες. Είναι υψηλής τεχνολογίας κάμερες, οι οποίες λειτουργούν κατά ριπάς στις ειδικές λωρίδες κίνησης των λεωφορείων.


Οι κάμερες αυτές είναι στα εξής σημεία:


Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: Εγκατάσταση 5 καμερών

Λεωφόρος Κηφισίας: Εγκατάσταση 1 κάμερας

Λεωφόρος Μεσογείων: Εγκατάσταση 3 καμερών

Λεωφόρος Αλεξάνδρας: Εγκατάσταση 3 καμερών


Αυτές οι σύγχρονες ψηφιακές κάμερες εκτός από την ανίχνευση παράνομης χρήσης των λεωφορειολωρίδων, έχουν την ικανότητα να ελέγχουν και την τήρηση του ορίου ταχύτητας. Με λίγα λόγια μπορούν να βεβαιωθούν δυο πρόστιμα ταυτόχρονα.Μάλιστα για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, δημιουργήθηκαν δύο νέοι χώροι εργασίας στις αρμόδιες υπηρεσίες της Τροχαίας για την ανάλυση των δεδομένων και την έκδοση των προστίμων. Με τη χρήση ραντάρ και φωτογραφικής καταγραφής, κάθε παράβαση είναι τεκμηριωμένη και καταγεγραμμένη.


Όσον αφορά το πρόστιμο για την παράβαση της εισόδου στις λεωφορειολωρίδες, αυτό ανέρχεται στα 200€. Σε περιπτώσεις παρκαρίσματος σε αυτές τις λωρίδες, επιπλέον του προστίμου, προβλέπεται αφαίρεση των κυκλοφοριακών πινακίδων και απομάκρυνση του οχήματος.


Το ωράριο εφαρμογής της απαγόρευσης εισόδου στις λεωφορειολωρίδες ισχύει κατά τις καθημερινές από τις 06:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 06:00 έως τις 16:00. Για τις λωρίδες αντίθετης κατεύθυνσης, η απαγόρευση είναι διαρκής.

Πηγή