Σύλληψη ατόμων μετά από κινηματογραφική καταδίωξη στη Λέσβο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

1.1.24

Σύλληψη ατόμων μετά από κινηματογραφική καταδίωξη στη Λέσβο


Τις βραδινές ώρες χθες, χερσαίο μέσο επιτήρησης θαλάσσιου πεδίου της Λιμενικής Αρχής Λέσβου, εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές και να προσεγγίζει τις ελληνικές ακτές στη θαλάσσια περιοχή του Πλωμαρίου ν. Λέσβου.

Αμέσως ενημερώθηκε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, όπου εντόπισε το ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, το οποίο είχε αποβιβάσει άγνωστο αριθμό ατόμων στο Πλωμάρι ν. Λέσβου να κατευθύνεται προς τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων στα οποία το Τ/Χ σκάφος δεν ανταποκρίθηκε και προσπάθησε να διαφύγει εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Κατόπιν κατάλληλων χειρισμών του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 26 και 25 ετών.

Στη συνέχεια, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν 22 αλλοδαπούς σε ορεινή περιοχή του Πλωμαρίου ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί από τον 26χρονο και 25χρονο και μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ.Τ. ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Τ/Χ φουσκωτό σκάφος, ένα κινητό τηλέφωνο και 4.000 χιλιάδες λίρες Τουρκίας.