ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το ηλικιακό όριο για τη Δημοτική Αστυνομία - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.1.24

ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το ηλικιακό όριο για τη Δημοτική Αστυνομία


 Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η προκήρυξη για την κάλυψη 1.213 θέσεων στη Δημοτική Αστυνομία - Αναλυτικά το ηλικιακό όριοΣτο τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να φύγει για το Εθνικό Τυπογραφείο, η πολυαναμενόμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τη Δημοτική Αστυνομία. Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη θα περιέχει 1.213 θέσεις, κατανεμημένες σε μεγάλους δήμους όλης της Ελλάδας.

Εφόσον η προκήρυξη σταλεί στο Τυπογραφείο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα λάβει ΦΕΚ προς το τέλος του μήνα και οι αιτήσεις θα τρέξουν τον Φεβρουάριο. Το χρονοδιάγραμμα αυτό θα ισχύσει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρξουν περεταίρω καθυστερήσεις είτε από το υπουργείο Εσωτερικών, είτε και από το ίδιο το ΑΣΕΠ το οποίο αυτή την περίοδο «δοκιμάζεται» από τον φόρτο αιτήσεων της 3ΓΒ/2023.
Το ηλικιακό όριο

Η προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία θα περιέχει ηλικιακό όριο. Πιο συγκεκριμένα, συμμετοχή θα μπορούν να δηλώσουν μόνο όσοι πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια και είναι μεταξύ των 20 και 35 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλικία μετρείται βάσει της χρονολογίας γέννησης του κάθε υποψηφίου και όχι της ακριβής ημερομηνίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1989 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2005.

Πηγή: www.proson.gr