Σύρος: Λιμενικός έσωσε νεαρό με skateboard που πετάχτηκε στον καταπέλτη πλοίου ενώ αναχωρούσε - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.1.24

Σύρος: Λιμενικός έσωσε νεαρό με skateboard που πετάχτηκε στον καταπέλτη πλοίου ενώ αναχωρούσε


 Παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία στο λιμάνι της Ερμούπολης, στη Σύρο, αλλά χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση και τα αντανακλαστικά ενός λιμενικού αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.


Σύμφωνα με τον καπετάνιο Ισίδωρο Μαμίδη, ο οποίος έκανε γνωστό το περιστατικό στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, χθες το βράδυ λίγο μετά τις 8, κι ενώ το επιβατηγό πλοίο «Blue star Myconos» είχε πάρει άδεια απόπλου και σήκωνε τον καταπέλτη, εμφανίστηκε νεαρός με πατίνι και προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο.Τι αναφέρει ο κ. Μαμίδης

«Την ώρα λοιπόν που το πλοίο είχε πάρει άδεια απόπλου και πριν ακόμα λύσει κάβους σήκωνε τον καταπέλτη μέχρι να κλείσει και μετά να αποπλεύσει, προέκυψε νεαρός με σάκο στην πλάτη επιβαίνοντας σε skateboard. Προερχόμενος από τη δυτική πλευρά του λιμανιού με μεγάλη ταχύτητα κατευθυνόταν κατ’ ευθείαν πάνω στον ήδη κατά το ήμισυ υψωμένο καταπέλτη, ο οποίος έκλεινε πάνω από τον προβλήτα.


Η σκηνή κράτησε 1/2 δευτερόλεπτα. Πήγαινε κατ’ ευθείαν ή να τσακίσει πάνω στα “νύχια” ή να περάσει από κάτω (ο καταπέλτης βρισκόταν σε κίνηση ανόδου) και να πέσει στη θάλασσα. Όσοι γίναμε μάρτυρες της σκηνής για κλάσματα δευτερολέπτων παγώσαμε. Ο Λιμενικός Υπηρεσίας (ένας από τους τρεις της βάρδιας) κ. Ρούσσος, που βρισκόταν 1 με 2 μέτρα από τον καταπέλτη, αντέδρασε αστραπιαία και ψύχραιμα άπλωσε το χέρι, ανέστρεψε την πορεία του προς τα στέγαστρα και τον σταμάτησε, σώζοντάς του πιθανότατα τη ζωή.


Προσδεδεμένο ακόμη το πλοίο, κατέβασε τον καταπέλτη κι επιβίβασε τον νεαρό, ο οποίος εδήλωσε πως πήγαινε για Μύκονο. Χαμογελαστός επιβιβάστηκε χωρίς σίγουρα να κατάλαβε ότι έφτασε στην εξώπορτα του Αγίου Πέτρου και χρωστάει την ζωή του στον κ. Ρούσσο. Εγώ δεν θα σχολιάσω το συμβάν. Το αφήνω σε όσους έχουν όρεξη να το κάνουν.


Το μόνο που θα πω είναι ότι έπεσε σε καλούς λιμενικούς που του έσωσαν την ζωή και δεν τον συνέλαβαν. Στους συναδέλφους ναυτικούς (που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν άψογη ομάδα απόπλου) το μόνο που μπορώ να πω είναι να παρακαλάνε να μην τους τυχαίνουν τέτοια συναπαντήματα».

Πηγή