Ναύσταθμος Σαλαμίνας: Η φρεγάτα Ύδρα επέστρεψε μετά από 102 ημέρες περιπολίας στην Ερυθρά Θάλασσα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.6.24

Ναύσταθμος Σαλαμίνας: Η φρεγάτα Ύδρα επέστρεψε μετά από 102 ημέρες περιπολίας στην Ερυθρά Θάλασσα


 Η φρεγάτα «Ύδρα» έδεσε πριν λίγη ώρα στο ναύσταθμο Σαλαμίνας μετά από 102 ημέρες στην Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν. Στο ναύσταθμο, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού μαζί με τον αρχηγό Στόλου αναμένεται να καλωσορίσουν τα 198 στελέχη του ναυτικού και να τα ευχαριστήσουν για την αποστολή τους σε μια ναυτική πολεμική ζώνη.

Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ», μετείχε στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ», η οποία διεξάγεται στον Κόλπο του Άντεν και την Ερυθρά Θάλασσα.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται πολεμικά πλοία που χαιρετούν τον κυβερνήτη και τα μέλη της φρεγάτας «Ύδρα» κατά την άφιξή τους σε ελληνικά νερά. Οι χαιρετισμοί από τα άλλα πλοία έγιναν τόσο με πίδακες νερού όσο και με βεγγαλικά, προσφέροντας μια εντυπωσιακή υποδοχή.

Μετά τις εκλογές

Τη σκυτάλη προκειμένου να ενταχθεί στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» από την «ΥΔΡΑ» θα πάρει η φρεγάτα «ΨΑΡΑ», ωστόσο η αναχώρηση της τοποθετείται μετά τις εκλογές.

Τόσο για την ψήφο όσο και για να μπορέσει να γίνει η μεταφορά συγκεκριμένων συστημάτων.

Το λίφτινγκ

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στη φρεγάτα «ΨΑΡΑ» έχει ήδη γίνει το απαραίτητο «λίφτινγκ» για τη συμμετοχή του πλοίου στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ».

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα «ΨΑΡΑ», όπως και η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» είναι φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ, με ηλικία που πλησιάζει τα τριάντα χρόνια.

Πλοία τα οποία δεν έχουν υποστεί εκσυγχρονισμό και οι δυνατότητες τους όπως παραδέχονται και οι αρμόδιοι επισήμως είναι συγκεκριμένες.

Έλληνας διοικητής

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει και την διοίκηση της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ», αφού εδρεύει στο στρατηγείο της Λάρισας. Διοικητής της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ», εν όρμω, είναι ο έλληνας υποναύαρχος Βασίλης Γρυπάρης, η οποία λαμβάνει χώρα σε περιοχή υψηλού ρίσκου.

ΠΗΓΗ