Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού επισκέφθηκε ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας Στέφανος Γκίκας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.6.24

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού επισκέφθηκε ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας Στέφανος ΓκίκαςΕνημερωτική επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΚΕΠΙΧ) και στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, όπου ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε για το έργο, τις επιχειρησιακές λειτουργίες και δραστηριότητες των Κέντρων Επιχειρήσεων.

Εν συνεχεία ο Υφυπουργός επισκέφθηκε κρίσιμες Διευθύνσεις και Υπηρεσίες του Αρχηγείου του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., όπου συναντήθηκε με το υπηρετούν προσωπικό και ενημερώθηκε για το έργο το οποίο επιτελείται. Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Υφυπουργός δήλωσε :

«Είχα τη χαρά σήμερα στο πλαίσιο των πρώτων ενημερωτικών επαφών να γνωρίσω τα στελέχη και να ενημερωθώ σε βάθος, τόσο για την λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης, όσο και των βασικών Διευθύνσεων του Αρχηγείου του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.

Σε ότι αφορά στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., θα ήθελα να επισημάνω ότι το Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. διαχρονικά, αλλά κυρίως τα τελευταία χρόνια με την κρίση του Μεταναστευτικού, έχει σώσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές, τόσο στις Ελληνικές, όσο και στις συνορεύουσες θάλασσες.

Ο ζήλος, η αυταπάρνηση, ο επαγγελματισμός και η ανθρωπιά που δείχνουν τα στελέχη του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. κατά την εκτέλεση του καθήκοντος είναι εξαιρετικά και παροιμιώδη.

Στεκόμαστε δίπλα στα στελέχη και θα είμαστε αρωγοί στο έργο τους».

Σχετικές εικόνες

1234