Αγιος Νικόλαος: Εντοπίστηκε ακυβέρνητο ιστιοφόρο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.6.24

Αγιος Νικόλαος: Εντοπίστηκε ακυβέρνητο ιστιοφόρο


Η επέμβαση του Λιμενικού ήταν άμεση όταν περιπολικό σκάφος εντόπισε το ιστιοφόρο με τους δύο επιβαίνοντες.


Οι Λιμενικές Αρχές της Σητείας και του Αγίου Νικολάου, ειδοποιήθηκαν το πρωί από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) για την ακυβερνησία ενός ιστιοφόρου σκάφους με σημαία Πολωνίας λόγω μηχανικής βλάβης. Το σκάφος βρισκόταν 2,15 ναυτικά μίλια έξω από τον κόλπο του Αγίου Νικολάου Κρήτης και είχε δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες (από Η.Π.Α. και Ηνωμένο Βασίλειο).


Άμεσα στο σημείο πήγαν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το αλιευτικό σκάφος “ΜΠΙΝΗΣ” Ν. Αγίου Νικολάου 186, και ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού από ξηράς. Το αλιευτικό σκάφος εντόπισε το ιστιοφόρο με τους δύο επιβαίνοντες, οι οποίοι ήταν καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του αλιευτικού σκάφους, το ιστιοφόρο αγκυροβόλησε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Μόχλος, συνοδευόμενο από το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.


Το Λιμεναρχείο Σητείας απαγόρευσε τον απόπλου του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΠΗΓΗ