Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 28χρονο – Σώοι οι δύο φίλοι του - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.7.22

Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 28χρονο – Σώοι οι δύο φίλοι του


 Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου άνδρα από τη Βόρεια Μακεδονία που αγνοείται στη Χαλκιδική από το απόγευμα του Σαββάτου.


Στις έρευνες, που διεξάγονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης, συμμετέχουν δυο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, επτά παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης και από αέρος ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.


Έρευνες διεξάγονται και στην ξηρά στην περιοχή γύρω από το Ποσείδι από περιπολικό όχημα του Λιμενικού και πεζοπόρα τμήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και εθελοντές διασώστες του Ο.Φ.Κ.Α.Θ.


Οι δύο φίλοι του 28χρονου, με τους οποίους βούτηξε στη θάλασσα, πριν παρασυρθούν όλοι τους από τα ρεύματα, κατάφεραν να σωθούν, με πρώτο τον 25χρονο Βασίλ, ο οποίος περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού λίγη ώρα μετά τον συναγερμό που σήμανε για τον εντοπισμό τους.


Χθες εντοπίστηκε ο 30χρονος Ίβαν, ο οποίος για 19 ώρες πάλευε με τα κύματα. Ο νεαρός βρέθηκε σε απόσταση 14 μιλίων από τη Νέα Σκιώνη από ελικόπτερο και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο που συμμετείχε στις έρευνες.


Ο 30χρονος Ίβαν, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι όταν πήγαν να κολυμπήσουν η θάλασσα ήταν ήρεμη και μέσα δύο λεπτά όλα άλλαξαν, άρχισαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και να υψώνονται κύματα.

Πηγή