Διαδικτυακή Παγκόσμια Διάσκεψη Ακτοφυλακών στο Τόκυο με τη συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

16.7.22

Διαδικτυακή Παγκόσμια Διάσκεψη Ακτοφυλακών στο Τόκυο με τη συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής


 Υπό την αιγίδα του NIPPON FOUNDATION και της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής, διεξήχθη την 13-14/07-2022 στο Τόκυο, η Διαδικτυακή Παγκόσμια Διάσκεψη Ακτοφυλακών, η οποία πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 2017 με τη συμμετοχή 17 μελών ανά τον κόσμο και στοχεύει στη διερεύνηση των σύγχρονων προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Υπηρεσίες που διενεργούν καθήκοντα Ακτοφυλακής παγκοσμίως, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.

Στην εφετινή διάσκεψη, η χώρα μας συμμετείχε για πρώτη φορά ως ενεργό μέλος, με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και συγκεκριμένα με τα στελέχη της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ Παντελή, καθώς και του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Υποπλοίαρχο Λ.Σ. ΤΡΙΧΙΑ Καλλιόπη, ενώ ως παρατηρητής συμμετείχε ο Ναυτιλιακός Ακόλουθος Τόκυο Πλοίαρχος Λ.Σ. ΚΟΥΒΑΡΗΣ Δρακούλης.

Στην Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση, στην οποία αναδείχθηκε το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών Έρευνας και Διάσωσης του ΕΚΣΕΔ και προβλήθηκε παγκοσμίως με απόλυτη επιτυχία το έργο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες

NIPPONNIPPON_