Η πρώτη δήλωση του Μπάιντεν αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό - «Φίλοι μου, είμαι μια χαρά» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.7.22

Η πρώτη δήλωση του Μπάιντεν αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό - «Φίλοι μου, είμαι μια χαρά»


 O πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έκανε ο ίδιος την ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του, μέσω του Twitter, αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ σημειώνεται ότι η είδηση έγινε γνωστή μέσω πρόσφατης ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Φίλοι μου, είμαι μια χαρά. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Μόλις τηλεφώνησα στον γερουσιαστή Κέισι, τον βουλευτή Καρτράιτ και την δήμαρχο Κονιέττι (και τα ξαδέρφια μου στο Scranton!) για να εκφράσω τη λύπη μου που έχασα τη σημερινή μας εκδήλωση».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου, ο Αμερικανός πολιτικός ηγέτης παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και λαμβάνει ήδη αντιική θεραπεία, με το φάρμακο Paxlovid.

Ο Τζο Μπάιντεν θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά όλα τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια της απομόνωσής του. «Ήταν σε τηλεφωνική επαφή με μέλη της ομάδας του Λευκού Οίκου σήμερα το πρωί και θα συμμετάσχει μέσω τηλεφώνου και Zoom στις προγραμματισμένες συσκέψεις», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

«Αυτό το πρωί, ο πρόεδρος Μπάιντεν διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Είναι πλήρως εμβολιασμένος, ενώ του έχουν χορηγηθεί και δύο ενισχυτικές δόσεις και εμφανίζει πολύ ήπια συμπτώματα. Έχει ξεκινήσει να λαμβάνει Paxlovid.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του CDC θα πραγματοποιήσει καραντίνα στο Λευκό Οίκο και θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του, κατά τη διάρκεια της απομόνωσης.

Σήμερα το πρωί ήρθε σε επαφή με μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου και θα συμμετάσχει στις προγραμματισμένες του συναντήσεις στο Λευκό Οίκο μέσω τηλεφώνου και Zoom (σ.σ: βιντεοκλήσης) από τον τόπο κατοικίας του».

Πηγή