Ρωσία: Η Μόσχα προειδοποιεί ότι οι νέες κυρώσεις της ΕΕ θα πλήξουν την παγκόσμια οικονομία - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.7.22

Ρωσία: Η Μόσχα προειδοποιεί ότι οι νέες κυρώσεις της ΕΕ θα πλήξουν την παγκόσμια οικονομία


 Στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα βίντεο ντοκουμέντο που αφορά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη το απόγευμα της Τρίτης και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στις γύρω περιοχές. Το βιντεοληπτικό υλικό που πρόβαλε ο Alpha, βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έχει καταγραφεί τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Χριστούπολη Σπάτων που βρίσκεται δίπλα στο Πανόραμα Παλλήνης και ενώ στη γύρω περιοχή οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες.


Σε αυτό εμφανίζεται ένας μαυροφορεμένος άνδρας να περνάει το δρόμο με πολύ γρήγορο βήμα και έπειτα να σκύβει κάτω. Στη συνέχεια διακρίνεται να κρύβεται πίσω ένα δένδρο και αμέσως μετά φεύγει βιαστικά από το σημείο. Ακολούθως ξεσπάσει φωτιά ενώ ο μαυροφορεμένος άνδρας δεν έχει αντιληφθεί ότι παρακολουθείται από περίοικους.


Τι αναφέρουν οι καταγγελίες


«Σταμάτησε το αυτοκίνητό του. Κατέβηκε κι άνοιξε το πορτ μπαγκάζ. Μου κίνησε την περιέργεια. Ήμασταν ξύπνιοι, η φωτιά έκαιγε από πάνω, είχε φτάσει στο Πανόραμα. Τον βλέπω να περνάει απέναντι. Για μια στιγμή τον χάνω, μετά τον βλέπω να φεύγει και σε λίγα δευτερόλεπτα ξεσπούν φλόγες» καταγγέλλει γείτονας. «Με παραξένεψε που οι κινήσεις του έδειχναν να ψάχνει κάτι στο δέντρο» αναφέρει άλλος αυτόπτης μάρτυρας.


Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο η φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη και επεκτάθηκε στις γύρω περιοχές να οφείλεται σε εμπρησμό. 



«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτε, θα έχουμε περισσότερα, όταν ολοκληρώσει η πυροσβεστική το ανακριτικό έργο της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικώς μετά την ενημέρωση που έλαβε στο συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όπου μετέβη εκ νέου αργά το απόγευμα της Τετάρτης.


Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για τα αίτια της πυρκαγιάς στην Πεντέλη, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει προκληθεί από βραχυκύκλωμα ή κεραυνό. «Όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα είναι ανοικτά» είπε.

Πηγή