Σχολή Ευελπίδων: Ενεργοποιούνται έξι επιμορφωτικά προγράμματα σε συνεργασία με το ΕΚΔΔΑ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.7.22

Σχολή Ευελπίδων: Ενεργοποιούνται έξι επιμορφωτικά προγράμματα σε συνεργασία με το ΕΚΔΔΑ


 Η ενεργοποίηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022 έξι νέων επιμορφωτικών προγραμμάτων με τη συνεργασία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση που είχε, σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς με την Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη.

Όπως ανακοινώθηκε, συζητήθηκαν, επίσης, σημαντικά θέματα σχετικά με τον συντονισμό, τον προγραμματισμό και το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων ενεργειών για την ανάπτυξη δράσεων και συνεργειών στον τομέα της επιμόρφωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών.

Τα έξι προγράμματα θα πραγματοποιηθούν με τη χρήση σύγχρονης και ασύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, αποκλειστικά για τα στελέχη, το πολιτικό προσωπικό και τους σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων, που αφορούν στη διδασκαλία ξένων γλωσσών και εξειδικευμένων αντικειμένων στρατιωτικής φύσης.

Αναλυτικά, τα προγράμματα αφορούν:

– Διοργάνωση ημερίδας για τις Δημόσιες Προμήθειες και τις Δημόσιες Συμβάσεις.

– Ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων: Στρατιωτική επιχειρησιακή έρευνα και τεχνικές επίλυσης προβλημάτων.

– Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών και εφαρμογές αυτών στην ‘Αμυνα.

– Στρατιωτική ανάλυση εδάφους.

– Γεωπληροφορίες.

– Εκμάθηση της Τουρκικής γλώσσας σε σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων.

Ο Ν. Χαρδαλιάς και η Δρ. Δραμαλιώτη αποφάσισαν, επίσης, τον προγραμματισμό νέας σειράς συναντήσεων, για την άμεση ανάληψη ολιστικών δράσεων για νέα στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης των στελεχών και του πολιτικού προσωπικού όλων των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ) και των φορέων του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας καθώς και των λοιπών Στρατιωτικών Σχολών.

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο Ν. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «ενεργοποιούνται νέα επιμορφωτικά προγράμματα» για την «ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων σε εξειδικευμένα αντικείμενα που καλύπτουν ειδικότερες εκπαιδευτικές ανάγκες των στελεχών και του πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

Η Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη υπογράμμισε: «Η ένδοξη ιστορία των Στρατιωτικών Σχολών και η διαχρονικά επιτυχημένη πορεία του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης συναντώνται σε ένα σημαντικό εκπαιδευτικό σταυροδρόμι που θα φέρει ακόμα πιο γόνιμα αποτελέσματα στην ήδη εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής Β΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ υποστράτηγος Ιωάννης Δημητρέλλος, ο διοικητής της Σχολής Ευελπίδων υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, οι διευθυντές Β2 του ΓΕΕΘΑ ταξίαρχος Ιωάννης Καστρίτσιος και της Διεύθυνσης Δόγματος και Εκπαίδευσης του ΓΕΣ ταξίαρχος Πέτρος Δασκαλάκης, ο κοσμήτορας της Σχολής Ευελπίδων Δρ. Γεώργιος Καϊμακάμης.

Από πλευράς του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης παρόντες ήταν η αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αγγελική Μπουρμπούλη και η συνεργάτης της πρόεδρου του Οργανισμού Δήμητρα Σακαρέλη.

Πηγή