Συνάντηση του Κέντρου Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών με τον Σύνδεσμο Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.7.22

Συνάντηση του Κέντρου Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών με τον Σύνδεσμο Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων


 Την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2022, αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων συναντήθηκε και συζήτησε με αντιπροσωπεία της διοίκησης του Πολυεθνικού Συντονιστικού Κέντρου Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟ.Σ.ΚΕ.Σ.ΘΑ.Μ. ή AMSCC).


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στους χώρους των καινούργιων γραφείων του Συνδέσμου, σε πολύ καλό κλίμα, στο πλαίσιο των συνεχών επαφών του ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ με το Σύνδεσμο. Το ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ εκπροσωπήθηκε από τον νέο του Διοικητή Πλοίαρχο (ΠΝ) Αντώνιο Νιρό και τον υποδιοικητή του Πλοίαρχο (ΛΣ)Αναστάσιο Ζαΐμη, ενώ ο Σύνδεσμος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του, κ. Ιωάννη Κοτζιά, τον Αντιπρόεδρο κ. Άγγελο Παύλου, το Γενικό Γραμματέα, κ. Δημήτρη Κιττέ, το Σύμβουλο κ. Ιωάννη Κουρκούλη και το μέλος κ. Θάνο Παπαδόπουλο.


Οι δύο οργανισμοί προχώρησαν σε αμοιβαία ενημέρωση για την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία τους, το μεν ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ ως προς την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητή, Πλοιάρχου ΠΝ Αντωνίου Νιρού, ο δε Σύνδεσμος σε σχέση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες.


Ο Διοικητής του ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ ανέλαβε να κοινοποιεί προς το Σύνδεσμο τις αναζητήσεις θαλασσίων μεταφορών που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του, και να συμβουλεύεται τα επιτετραμμένα στελέχη του Συνδέσμου για την επίλυση θεμάτων που προκύπτουν.


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Ιωάννης Κοτζιάς, επιβεβαίωσε την εκπεφρασμένη διάθεση του Συνδέσμου να συνδράμει αποφασιστικά στην ανάληψη στρατηγικών θαλασσίων μεταφορών με τη συμμετοχή του ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ και τη συνεχιζόμενη παροχή τεχνογνωσίας προς το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των οργανισμών.


Ακολούθησε ενδελεχής συζήτηση με αναφορά στις ανατροπές στο διεθνές σκηνικό που επέφεραν τόσο η πανδημία, όσο και η πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, αλλά και οι εντεινόμενες Τουρκικές προκλήσεις, και τον τρόπο που όλα τα ανωτέρω επέδρασαν στις θαλάσσιες μεταφορές. Κατόπιν, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών για τη συνεχιζόμενη συνεργασία των δύο οργανισμών, που αισίως έχει εισέλθει στη δεύτερή της δεκαετία.


Οι Διοικήσεις των οργανισμών δεσμεύτηκαν να ξανασυναντηθούν σύντομα για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας τους.

Πηγή