Σύλληψη ημεδαπού στην Κάλυμνο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

1.7.22

Σύλληψη ημεδαπού στην Κάλυμνο


 Στη σύλληψη ενός 39χρονου ημεδαπού προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου, στον λιμένα «ΡΙΝΑ» Βαθύ ν. Καλύμνου, για παράβαση του άρθρου 235 παρ. 1 εδάφιο Ζ, εδάφιο ΙΓ, εδάφιο ΙΕ, του Ν.Δ. 187 ΚΔΝΔ(ΦΕΚ 261 Α΄/03-10-1973), καθώς και των αρθ. 167 και αρθ. 169 του Π.Κ.


Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω είχε υπό την διακυβέρνηση του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, κενό επιβατών, χωρίς να φέρει επί του πλοίου τα απαιτούμενα ναυτιλιακά έγγραφα και βιβλία και χωρίς να τηρεί τις διατάξεις που αφορούν τα εξωτερικά γνωρίσματα του πλοίου, ενώ εκτελούσε πλου άνευ διαπιστώσεως ότι το πλοίο δύναται να πλεύσει με ασφάλεια και ότι είναι εξοπλισμένο με τα απαραίτητα σωστικά μέσα, όργανα και εφόδια, στερούμενος ναυτικής ικανότητας και ασφάλισης, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν. 4996/22 (ΦΕΚ Α΄82/22).


Επίσης, ο εν λόγω ημεδαπός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις της Λιμενικής Αρχής, προβάλλοντας αντίσταση κατά την προσπάθεια σύλληψης του από τα Λιμενικά όργανα.


Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, ενώ στον 39χρονο επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους.

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.