Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο Λιμεναρχείο Σύρου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.7.22

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο Λιμεναρχείο Σύρου


 

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών στο Λιμεναρχείο Σύρου

Το Λιμεναρχείο Σύρου επισκέφτηκε στη συνέχεια το Κυβερνητικό κλιμάκιο όπου είχε συζήτηση με τον Λιμενάρχη Σύρου, Γιάννη Βαμβακούση και τα στελέχη σχετικά με την ανταπόκριση του Λιμενικού σώματος στα καθήκοντά τους. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε και ο Διοικητής της 6ης ΠΕΔΙΛΣ, Ιάκωβος Γκύζης.

Τόσο ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κουτουλάκης, όσο και οι Βουλευτές της ΝΔ, αναφέρθηκαν στο σημαντικότατο έργο που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα,αλλά και για την ανάδειξη ζητημάτων θετικών η αρνητικών που θα πρέπει η κυβέρνηση να επιληφθεί.

Ο κος Λιμενάρχης αφου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στη μεγαλη σημασία στελέχωσής του Λιμεναρχείου Σύρου, ενώ πρότεινε να γίνει Κεντρικό Λιμεναρχείο  της Σύρου, μιας και λειτουργεί στη πρωτεύουσα του νομού  Κυκλαδων και ολη η οικονομική δραστηριότητα του νησιού αναπτύσσεται  εντός και εκτός του Λιμένα.

Επίσης επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία μεταξύ των ένστολων με αποτέλεσμα να οι πολίτες αυτου του νησιού να αισθάνονται μεγάλη ασφάλεια. Σημαντικό να γνωρίζουν οι πολίτες ότι μπορούν να απευθυνθούν στα σώματα ασφαλείας για τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν.

Ενώ εξέφρασε και την αγωνία του για την έλλειψη προσωπικού στα Λιμεναρχεία των Κυκλάδων και την ανάγκη ενίσχυσης τους κατα την τρέχουσα θερινή περίοδο όπως εγινε πολυ επιτυχημένα και το καλοκαίρι του 2021.

Επίσης  ανέφερε το Λιμεναρχείο Σύρου είναι σαν ζωντανός οργανισμός με αποτέλεσμα οι Λιμενικοί να βρίσκονται σε εγρήγορση ωστε να διαχειριστούν θέματα που επιβάλλουν να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους της αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου.

Τέλος, ο κος Βαμβακούσης πρόσφερε στον Μανώλη Κουτουλάκη, αλλά και στους Βουλευτές της Ν.Δ, αναμνηστικά δώρα.