Πλοιοκτήτες Τουριστικών Σκαφών: Γιατί το υπουργείο αποφάσισε να γίνονται rapid test στα πλοία μας; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.7.22

Πλοιοκτήτες Τουριστικών Σκαφών: Γιατί το υπουργείο αποφάσισε να γίνονται rapid test στα πλοία μας;


 Τη στιγμή που δεν γίνονται rapid test στα αεροδρόμια, «ελήφθη αιφνιδίως και αναίτια» η απόφαση για rapid test στα σκάφη ολικής αναψυχής, τονίζει ο Σύλλογος Μηλιών Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών

Το σκεπτικό της απόφασης του υπουργείου Ναυτιλίας να γίνονται rapid test για τους επιβάτες συγκεκριμένων πλοίων, με ορισμένο αριθμό επιβατών, αμφισβητεί ο Σύλλογος Μηλιών Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών, που επισημαίνουν ότι είναι αιφνίδια και αναίτια απόφαση.


Όπως σημειώνουν, μεταξύ άλλων, «για ακόμη μια φορά ο κλάδος απαξιώνεται, λοιδορείται και βάλλεται με αφορμή την αύξηση κρουσμάτων Covid-19» και προσθέτουν ότι το υπουργείο Ναυτιλίας «αποφασίζει μεροληπτικούς ελέγχους που στοχοποιούν τα σκάφη αναψυχής ολικής ναύλωσης 13-49 επιβατών αφήνοντας στο απυρόβλητο ημερόπλοια, λάντζες και επιβατηγά πλοία της γραμμής».


Τη στιγμή που δεν γίνονται rapid test στα αεροδρόμια, «ελήφθη αιφνιδίως και αναίτια» η απόφαση για rapid test στα σκάφη ολικής αναψυχής, κάτι που όπως λένε θα έχει επιπτώσεις στον κλάδο, που προσπαθεί να επιβιώσει έπειτα από δύο έτη πανδημίας.


Ερωτούν, λοιπόν, γιατί τα μέτρα για τα rapid test λαμβάνονται μόνο για τα πλοία με 13-49 επιβάτες (και όχι λιγότερους ή περισσότερους). Ακόμη, ερωτούν γιατί τα τεστ χρειάζονται για αυτά τα ανοιχτά πλοία και όχι για τα κλειστά. «Πρόκειται για προάσπιση της δημόσιας υγείας με λάθος τρόπο ή για προάσπιση συμφερόντων και ποιών;», ερωτούν.


Κλείνουν λέγοντας ότι τα ερωτήματα δεν έχουν λογική εξήγηση και «για αυτό θα είναι άμεση και η αντίδρασή μας και η προσφυγή μας σε κάθε έννομο μέσο προάσπισης των συμφερόντων μας».

Πηγή