Σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο 2.500 τ.μ. όλες οι λιμενικές υπηρεσίες της Ηγουμενίτσας, με πρωτοβουλία του ΓΓ Λιμένων Δρ. Ευ. Κυριαζόπουλου!!! - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.11.22

Σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο 2.500 τ.μ. όλες οι λιμενικές υπηρεσίες της Ηγουμενίτσας, με πρωτοβουλία του ΓΓ Λιμένων Δρ. Ευ. Κυριαζόπουλου!!!


 Με Προγραμματική Σύμβαση, που υπεγράφη στις 25 Οκτωβρίου ανάμεσα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και την Περιφέρεια Ηπείρου, το σύνολο των αρχών του Λιμενικού Σώματος της Ηγουμενίτσας συγκεντρώνονται σε ενιαίο και υπερσύγχρονο κτήριο 2.500 τ.μ. Το κόστος της μετεγκατάστασης, προϋπολογισμού €400.000, εξασφαλίστηκε με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Λιμένων για έργα εσωτερικών διαμορφώσεων.

Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών της Γενικής Γραμματείας Λιμένων για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των Λιμενικών αρχών ανά την Επικράτεια, έχει δρομολογηθεί η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών με έδρα την Ηγουμενίτσα (ΚΛ Ηγουμενίτσας, 3η ΠΕΔΙΛΣ, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών, VTS) σε σύγχρονο κτίριο 2.500 τ.μ. (κτήριο Τ2) εντός Χ.Ζ.Λ Ηγουμενίτσας.

Οι λόγοι της μετεγκατάστασης είναι επιβεβλημένοι καθώς οι σημερινοί διάσπαρτοι χώροι εργασίας είναι «ασφυκτικοί» ενώ προβλέπεται αύξηση της δραστηριότητας του λιμένα με την έλευση του νέου επενδυτή, σε συνέχεια του διεθνή διαγωνισμού που έληξε στις αρχές του Οκτωβρίου του 2022.

Η σχετική πρόβλεψη της μετεγκατάστασης έχει ενσωματωθεί στο Σχέδιο της Σύμβασης Παραχώρησης που υπογράφει ο νέος επενδυτής.

Επίσης, η ανάληψη της υποχρέωσης υλοποίησης των απαιτούμενων εσωτερικών διαμορφώσεων εντός του νέου κτιρίου με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου των Υπηρεσιών και των ειδικών αναγκών τους, που θα μεταστεγαστούν σε αυτό, έτυχε θερμής ανταπόκρισης από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Κατόπιν τούτου, υπεγράφη, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα «Εργασίες διαμόρφωσης γραφειακών χώρων, χώρου VTS και κρατητηρίων εντός του κτιρίου Τ2 Λιμένα Ηγουμενίτσας».

Το έργο, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2022 της Γενικής Γραμματείας Λιμένων.

Σημειώνουμε ότι η Διεύθυνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας  Λιμένων διαχειρίζεται όλα εκείνα τα τεχνικά θέματα, διενεργεί επιθεωρήσεις και λαμβάνει μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στα 294 κτίρια στέγασης των Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας σε όλη την επικράτεια, από τους Οθωνούς έως το Καστελόριζο, καθώς και στα κτιριακά συγκροτήματα των Δημοσίων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού.