Ναυάγιο στο στενό Καφηρέα: Στους 26 ο απολογισμός των νεκρών μεταναστών - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.11.22

Ναυάγιο στο στενό Καφηρέα: Στους 26 ο απολογισμός των νεκρών μεταναστών


 Αυξάνεται κι άλλο ο απολογισμός των νεκρών μεταναστών από το ναυάγιο σκάφους στη θαλάσσια περιοχή του Στενού Καφηρέα στην Εύβοια, καθώς πλωτό του λιμενικού σώματος ανέσυρε ακόμη τρεις σορούς ανδρών από το σημείο του συμβάντος.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των ατόμν που έχουν ανασυρθεί νεκροί από τη θάλασσα ανέρχεται σε 26. Από το ναυάγιο έχουν διασωθεί 12 άτομα, όλοι άνδες.

Υπενθυμίζεται ότι δύο από τους διασωθέντες έχουν συλληφθεί, καθώς φέρονται ως οι υπεύθυνοι του σκάφους που βυθίστηκε.

Και οι δύο κατηγορούνται για παραβάσεις των άρθρων 187 και 277 του ποινικού κώδικα για εγκληματική οργάνωση και για πρόκληση ναυαγίου από πρόθεση.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων μελετά και αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την υπόθεση, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα μέλη του κυκλώματος.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες από το Λιμενικό Σώμα στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, καθώς στο σκάφος που βυθίστηκε, επέβαιναν 68 άτομα,  σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων.

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.