Απεργία 9/11: Αναλυτικά πώς κινούνται μετρό, ταξί και όλα τα ΜΜΜ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.11.22

Απεργία 9/11: Αναλυτικά πώς κινούνται μετρό, ταξί και όλα τα ΜΜΜ


 Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9/11, με τα μέσα μεταφοράς να συμμετέχουν είτε με στάσεις εργασίας, είτε με 24ωρο «χειρόφρενο». Δείτε αναλυτικά παρακάτω πώς θα κινηθούν, αλλά και τι ώρα είναι οι πορείες και οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.


Απεργία 9/11: Τι ώρες λειτουργεί το μετρό

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Ηλεκτροδηγών Τραμ Αθηνών και Αττικό Μετρό, αποφάσισαν τελικά τη συμμετοχή τους στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη και θα κάνουν στάσεις εργασίας ως εξής:


Το μετρό θα λειτουργήσει από τις 9:30 το πρωί ως τις 3:00 το μεσημέρι.

Το τραμ δεν λειτουργεί από έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Απεργία 9/11: Τι θα κάνουν τα ταξί

Το συνδικάτο ΣΑΤΑ αποφάσισε τη συμμετοχή των ταξί στην 24ωρη απεργία στις 9 Νοεμβρίου.


Επίσης, αποφασίστηκαν τα εξής:


Εξουσιοδότηση στο προεδρείο να ζητήσει άμεσα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης καυσίμων, των ανατιμήσεων στα προϊόντα διαβίωσης και των ειδών που επηρεάζουν το κόστος λειτουργίας του ταξί. Συγκεκριμένα άμεση οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ ανά όχημα/μήνα για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση. Μείωση του ΕΦΚ από 0,7 ευρώ/λίτρο στο 0,5 ευρώ/λίτρο και μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από 13% στο 6% .

Εξουσιοδότηση στο προεδρείο να διεκδικήσει την βελτίωση της νομοθεσίας για τις επιβατικές μεταφορές και την κατάργηση κάθε διάταξης που επιτρέπει άμεσα ή έμμεσα σε Ε.Ι.Χ να πραγματοποιούν αστική μεταφορά η οποία ανήκει στα Ε.Δ.Χ Ταξί.

Πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΑΤΑ (Μάρνη 17)

Εξουσιοδότηση στο προεδρείο να ζητήσει ένα χρόνο παράταση στην αντικατάσταση αυτοκινήτου για όσα αυτοκίνητα δεν έχουν πάρει καμία παράταση έως σήμερα και λήγουν στις 31-12-2022. Ένα χρόνο παράταση να δοθεί και σε αυτά που λήγουν έως και τις 31-12-2023».

Απεργία 9/11: Η απόφαση για τα λεωφορεία

Τα λεωφορεία της Αθήνας θα κάνουν στάσεις εργασίας την Τετάρτη και δεν θα κινούνται όλες τις ώρες της ημέρας, όπως και το μετρό και το τραμ. Ειδικότερα, τραβούν χειρόφρενο από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας. Οι επιβάτες θα πρέπει να σημειώσουν πως τα λεωφορεία θα εξέλθουν από τα αμαξοστάσια από τις 8:30 ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται να γίνει τουλάχιστον μία ώρα αργότερα. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη της στάσης εργασίας.


Εξαίρεση αποτελούν οι 60 λεωφορειακές γραμμές που έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ, όπου τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά.


Απεργία 9/11: Συμμετοχή και της ΠΝΟ

Σε ότι αφορά την Π.Ν.Ο συμμετέχει στην 24ωρη Πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 00:01 της Τετάρτης 9/11 έως τις 00:00 της Πέμπτης 10/11.


Απεργία 9/11: Τι ώρα είναι οι πορείες και διαδηλώσεις

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.


Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων θα είναι στις 09:45 στα εξής σημεία:


Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.

Πλατεία Κοραή: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής.

Χαυτεία: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων

Πηγή