Χαλκίδα: Δύο συλλήψεις για παράνομο ψάρεμα από το Λιμενικό – Για απείθια και βία συνελήφθη εκτός των άλλων ο δεύτερος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.11.22

Χαλκίδα: Δύο συλλήψεις για παράνομο ψάρεμα από το Λιμενικό – Για απείθια και βία συνελήφθη εκτός των άλλων ο δεύτερος


 Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή «ΣΚΟΡΠΟΝΕΡΙΩΝ» Χαλκίδας Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, εντοπίστηκαν:


α) ένας επαγγελματίας αλιέας να έχει αλιεύσει με το υπό ιδιοκτησίας του αλιευτικό σκάφος, δέκα κιλά (10kg) μαλάκια του είδους πετροσωλήνες, είδος το οποίο ανήκει στα προστατευόμενα δίθυρα μαλάκια και για το οποίο απαγορεύεται η αλίευση και η διατήρηση επί του σκάφους και


β) ένας ερασιτέχνης αλιέας να αλιεύει, με αυτοσχέδια λέμβο άνευ στοιχείων, με τη χρήση διχτυών, ενώ κατά την διαδικασία ελέγχου, αρνήθηκε να γνωστοποιήσει τα στοιχεία ταυτότητας του και συνελήφθη, κατά παράβαση των διατάξεων των άρθρων 167 “Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων” και 169 “Απείθεια” του Π.Κ.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.