Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Ενημέρωσε ΜΚΟ για τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής για τους αιτούντες άσυλο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

13.11.22

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Ενημέρωσε ΜΚΟ για τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής για τους αιτούντες άσυλο


 Για τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής για τους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα, ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων 'Ασυλο, Μάνος Λογοθέτης, εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται στον τομέα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.


Ο κ. Λογοθέτης "παρουσίασε τα επίσημα στοιχεία από τη μέχρι σήμερα λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας" ενώ ζήτησε από τους εκπροσώπους των ΜΚΟ "να ενθαρρύνουν τους αιτούντες να προσέρχονται στα προγραμματισμένα ραντεβού, ώστε να ολοκληρώνονται ταχύτερα οι διαδικασίες καταγραφής τους και ακολούθως επεξεργασίας των αιτήσεων χορήγησης ασύλου", αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργειου.


Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το 'Ασυλο, το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο Διοικητής Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τάσος Μαντάγαρης και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Μάριος Καλέας.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ