Ηλεκτρικό ρεύμα: Ένα στα δύο νοικοκυριά «κλείνει τους διακόπτες» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.11.22

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ένα στα δύο νοικοκυριά «κλείνει τους διακόπτες»


 Δυσκολίες ως προς την πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά με το 56% να έχουν οδηγηθεί σε περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας.

Τα παραπάνω προκύπτουν από δημοσκόπηση που έκανε η Prorata σε δείγμα 1.026 ατόμων. Η έρευνα σχεδιάστηκε και εκπονήθηκε από το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης (ΕΣΑΔ) του ΕΜΠ, σε συνεργασία με την Prorata, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργουPARIS REINFORCE, με επιστημονικό υπεύθυνο τον αν. καθηγητή Χάρη Δούκα και παρουσιάστηκε από τον Τάσο Βασιλείου, υπεύθυνο Στρατηγικής και Επικοινωνίας της εταιρείας.

Σε ότι αφορά στην ενεργειακή κρίση πάνω από ένα στα δύο νοικοκυριά, το 56% για την ακρίβεια, έχει προχωρήσει σε περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας δηλώνοντας πως η ενέργεια που καταναλώνει στο σπίτι είναι λιγότερη από αυτή που χρειάζεται για να διατηρείται μία άνετη για το σώμα θερμοκρασία.

Σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες (47%) απαντά πως μείωσε την κατανάλωση ενέργειας εξαιτίας του υψηλού ενεργειακού κόστους. Πάνω από επτά στα 10 απαντούν πως δεν μπορούν να πληρώσουν στην ώρα τους τούς λογαριασμούς με μόνο δύο στα 10 να δηλώνουν πως έχουν την ικανότητα της έγκυρης εξόφλησης

Οι έλληνες πολίτες έχουν εντοπίσει και τους υπαίτιους για τις αυξήσεις των τιμών. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δίνουν κατά σειρά των ποσοστών των απαντήσεων που έδωσαν σε συγκεκριμένες επιλογές είναι: η Ρωσία, η ελληνική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι ιδιωτικές εταιρείες/προμηθευτές ενέργειας

Πάνω από οκτώ στους 10 (83%) υποστηρίζουν πως οι αυξήσεις των τιμών της ενέργειας έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην προσωπική τους ζωή.


Πηγή