Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τα πληρώματα των σκαφών . - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.11.22

Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τα πληρώματα των σκαφών .


 Η Π.Ο.Λ. μέσω της Γραμματείας πλωτών μέσων , το τελευταίο χρονικό διάστημα συγκέντρωσε τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τα πληρώματα των σκαφών σε όλη την Ελληνική επικράτεια και τα ανέδειξε προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις αφού από ότι φαίνεται τα περισσότερα εξ αυτών αποτελούν προβλήματα χρονίζοντα και δυσεπίλυτα.

 

Μεταξύ άλλων οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα πλωτά ζητήσαν από την Ομοσπονδία μας να αναδείξει ως βασικά προβλήματα :

 

·    Την  υπερεργασία με ατέλειωτες ώρες εν πλω και με απλήρωτη νυχτερινή εργασία.

·    Τις άδειες και τα ρεπό που δεν έχουν χορηγηθεί μέχρι και σε βάθος 4 ετών .

·   Την  έλλειψη διπλών ή και τριπλών πληρωμάτων προκειμένου να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των σκαφών.

·  Τα παράλληλα καθήκοντα που υποβάλουν τους υπηρετούντες στα σκάφη σε ένα εργασιακό καθεστώς που ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια .

·  Το αυξημένο κόστος διαμονής για τα πληρώματα που αποσπώνται προς εκτέλεση υπηρεσίας σε ύψος που υποχρεώνουν τα στελέχη να στοιβάζονται μέσα στα σκάφη αφού τα ποσά που λαμβάνουν ως αποζημίωση δεν επαρκούν να καλύψουν τις απαιτήσεις των καταλυμάτων .

·  Τα προβλήματα που δημιουργεί το νέο οργανόγραμμα και η διαταγή της ΔΠ Γ΄-Δ.Ε.Μ. του 2015 [ΩΠ:301524/07-15] για την εναλλαγή ανά τρίμηνο ή εξάμηνο των διπλωματούχων στα πλωτά, στη διαδικασία για την συμπλήρωση των απαιτούμενων τυπικών προσόντων προαγωγής  και τη βαθμολογική εξέλιξη τους.

 

Για το λόγο αυτό με μία σειρά από παρεμβάσεις μας ζητήσαμε την παρέμβαση της Ηγεσίας μας για την επίλυσή τους .Παρεμβάσεις-ανακοινώσεις που  γνωστοποιήσαμε σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του κοινοβουλίου προκειμένου και από τη πλευρά τους να υπάρξει στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ (εδώ)

 

Παράλληλα είχαν πραγματοποιηθεί :

 

ü  Συνάντηση υπεύθυνου Γραμματείας πλωτών μέσων και Αντιπροέδρου της Ένωσης Λιμενικών Ευβοίας ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Νικολάου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Κυριάκο και την επίδοση επιστολής με τα προβλήματα των υπηρετούντων στα σκάφη. (εδώ)

ü  Παρέμβαση για τη μετάταξη ΔΠΓ – ΔΜΓ σε Αξιωματικούς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικοτήτων Κυβερνήτη ή Μηχανικού (εδώ)

ü  Παρέμβαση για την στέρηση προαγωγής σε ΔΠΓ-ΔΜΓ αποφοίτους 40ου και 41ου σχολείου ΔΥΛΣ (εδώ)

ü  Το σύνολο των αιτημάτων της γραμματείας πλωτών της Π.Ο.Λ. (εδώ)

 

 Στις συναντήσεις μας με τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκ μέρους της ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΛΥΣΗΣ ο Βουλευτής Α΄    Ανατολικής Αττικής Αντώνιος ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ υπέβαλε ερώτημα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που ζητά από τον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη Ι. απαντήσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν σε πλωτά μέσα του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. (εδώ)

 

Από την απάντηση του ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη Ι. (εδώ) θα κρατήσουμε ως σημαντική εξέλιξη την πρόσληψη 102 Αξιωματικών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Διπλωματούχων Πλοιάρχων και Μηχανικών, που θα τοποθετηθούν τις επόμενες μέρες στα σκάφη ενώ προκηρύχθηκαν άλλες 100 θέσεις σε διαγωνισμό που θα ¨τρέξει¨ το 2022 και θα τοποθετηθούν το επόμενο έτος στα πλωτά του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Επισημάνουμε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν για την κατανομή των νέων συναδέλφων εκτός των υπηρεσιακών κριτηρίων και ο απεγκλωβισμός των στελεχών ΔΠΓ-ΔΜΓ που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον μέγιστο χρόνο υπηρεσίας στο ίδιο σκάφος και επιθυμούν να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες επιλογής τους.

 

Από εκεί και πέρα μία σειρά από ερωτήματα των ¨σκαφάτων¨ που εκφράστηκαν μέσω της Π.Ο.Λ.  παραμένουν αναπάντητα και άλυτα και χρήζουν αντιμετώπισης και επίλυσης .  

 

Δυστυχώς ως εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν είμαστε αυτοί που νομοθετούμε ,ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις εκεί που απαιτούνται ,έχουμε όμως τις κεραίες μας ανοιχτές ,τα μέλη μας να συγκεντρώνουν πληροφορίες και ως συνδικαλιστικό όργανο  κάνουμε το αυτονόητο :

 

ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥΣ