«Φωτιά και ατσάλι» στην Ξάνθη: Leοpard εναντίον M1 Abrams σε διαγωνισμό – Πρώτη η 211 ΕΜΑ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.11.22

«Φωτιά και ατσάλι» στην Ξάνθη: Leοpard εναντίον M1 Abrams σε διαγωνισμό – Πρώτη η 211 ΕΜΑ


 Από το Σάββατο 29 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός Ουλαμών Αρμάτων Μονάδων Τεθωρακισμένων του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»), με άρματα τύπου Leopard (LEO2 A4 και LEO  2HEL), με συμμετοχή Ουλαμού Αρμάτων του C/1-18 Infantry Regiment των ΗΠΑ, με άρματα τύπου Μ1Α1 ABRAMS, στο Πεδίο Βολής Αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, οι Ουλαμοί αξιολογήθηκαν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες μεταξύ άλλων εστίασαν σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής εκτέλεσης βολών καθώς και σε τεχνικά θέματα των αρμάτων. Tην πρώτη θέση κατέλαβε η 211 ΕΜΑ της XXI Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.

Leopard

Η τελική κατάταξη των Ουλαμών, προέκυψε από το συνδυασμό του χρόνου που χρειάστηκε το κάθε πλήρωμα για να ολοκληρώσει τις δοκιμασίες, σε συνάρτηση με την επιμέρους βαθμολόγηση των δεξιοτήτων του και ειδικά της ευστοχίας των βολών του. Σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού ιδιαίτερα εμφανής ήταν η προσπάθεια, το πάθος και η γνώση των αντικειμένων από τους διαγωνιζόμενους, καθώς και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητάς τους.

Την τελική φάση του διαγωνισμού παρακολούθησε ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ») Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η κ. Salina Rico, Deputy Principal Officer του Αμερικανικού Γενικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, ο COL Kelly McDonald, Chief ODC-GR, παρατηρητές από την Αίγυπτο, την Αρμενία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιορδανία, την Ιταλία, την Κύπρο και τη Ρουμανία, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δείτε εντυπωσιακά πλάνα και στιγμιότυπα:

Leopard  Leopard  Leopard  Leopard  Leopard  Leopard  Leopard  Leopard