Φωτογραφίες από την ευρωπαϊκή άσκηση διαχείρισης Κρίσεων «TALOS22» - Παρών ο Χαρδαλιάς - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.11.22

Φωτογραφίες από την ευρωπαϊκή άσκηση διαχείρισης Κρίσεων «TALOS22» - Παρών ο Χαρδαλιάς


 Την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Στρατηγείου (ΤΑΣ) «European Union Integranted Resolve 22 (EU IR22)» παρακολούθησε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσία του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στρατηγού Robert Brieger.

DJI_0013
Family-1
TALOS-1
TALOS-2
Πρόκειται για πολιτικο- στρατιωτική άσκηση διαχείρισης κρίσεων και μέσω αυτής εξετάζονται οι διαδικασίες του συστήματος χειρισμού κρίσεων της ΕΕ που λαμβάνουν χώρα σε πολιτικό, στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 18 Νοεμβρίου, στην Αργυρούπολη Κιλκίς, από τον πολυεθνικό Σχηματισμό Μάχης “HELBROC BG”, τον οποίο συγκροτεί η 71 Α/Μ ΤΑΞ. Σκοπός της ήταν η εκπαίδευση του Σχηματισμού Μάχης στις Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης, ενώ συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Κύπρο, την Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία.

TALOS-9
TALOS-10
TALOS-13
TALOS-15
TALOS-18


Την άσκηση παρακολούθησαν ακόμα ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Αντιναύαρχος κ. Ιωάννης Δρυμούσης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Μητροπολίτης Κιλκισίου και Πολυανής κκ Βαρθολομαίος, ο Αντιπερειφεριάρχης Κιλκίς κ. Βεργίδης Ανδρέας, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/ EL EU OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος κ. Άγγελος Χουδελούδης, ο Διοικητής του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος κ. Γεώργιος Φασούλας, ο Διοικητής του Γ΄ΣΣ Αντιστράτηγος κ. Σωτήριος Κωστάκογλου, οι Στρατιωτικοί Εκπρόσωποι στην ΕΕ της Ελλάδας, Ελβετίας, Ιρλανδίας, Σλοβενίας, Ουγγαρίας, Βέλγιου, Ρουμανίας, Κύπρου, Τσεχίας, Ιταλίας, Βουλγαρίας και λοιπό στρατιωτικό προσωπικό από Σχηματισμούς της Ελλάδας και ξένων χωρών.