Χανιά: Το κρουαζιερόπλοιο «Viking Venus» έδεσε εκτάκτως στο λιμάνι της Σούδας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.11.22

Χανιά: Το κρουαζιερόπλοιο «Viking Venus» έδεσε εκτάκτως στο λιμάνι της Σούδας Εκτάκτως έδεσε σήμερα στο λιμάνι της Σούδας το κρουαζιερόπλοιο Viking Venus, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν σήμερα εξαιτίας της κακοκαιρίας Eva.


Το κρουαζιερόπλοιο προερχόμενο από τον Πειραιά μετέφερε 846 επιβάτες, ενώ η αναχώρησή του για τη Ρόδο είχε προγραμματιστεί  για τις 6 το απόγευμα. Ήταν η δεύτερη φορά που τo Viking Venus έφτασε στα Χανιά, και μάλιστα σε μόλις λίγες ημέρες. Η πρώτη για φέτος ήταν στη 1η Νοεμβρίου.


Σημειώνεται πως το κρουαζιερόπλοιο της «Viking Ocean Cruises» αναχώρησε χθες το απόγευμα απο τον Πειραιά ύστερα απο τρεις ημέρες παραμονής στο λιμάνι. Αυτή ηταν η δεύτερη προσέγγιση του στον Πειραιά μετα την παρθενική του πέρυσι τον Αύγουστο.


Είναι κατασκευασμένο το 2021 στα ναυπηγεία Fincantieri της Ancona στην Ιταλία και φέρει σημαία Νορβηγίας. Εχει μήκος 227 μέτρα και πλάτος σχεδόν 29 μέτρων. Διαθέτει εννέα πατώματα με συνολική χωρητικότητα τους 930 επιβάτες, 490 άτομα πλήρωμα και 465 καμπίνες.

Πηγή