Στο ΣτΕ προσφεύγει η ΠΟΛ ξανά : Μετά το ΠΔ μεταθέσεων 11/2021 σειρά παίρνει το ΠΔ 86/2022 για τις προσωποπαγείς θέσεις - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.2.23

Στο ΣτΕ προσφεύγει η ΠΟΛ ξανά : Μετά το ΠΔ μεταθέσεων 11/2021 σειρά παίρνει το ΠΔ 86/2022 για τις προσωποπαγείς θέσεις

 


Σε συνέχεια των παρεμβάσεών μας  αναφορικά με Π.Δ 86/2022 Φεκ 233/Α/17-12-22 που αποτελεί την τροποποίηση του π.δ. 37/2012 «Καταστάσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής» και δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στα στελέχη που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ύστερα από την συνάντησή μας με τον Διευθυντή Κλάδου Διοίκησης Υποναύαρχο Λ.Σ. ΜΑΖΗ Αντώνιο και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Υγειονομικού ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχο (ΥΙ) ΛΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟ Γ., η Ομοσπονδία μας προχώρησε την 17-02-22 εντός του προβλεπόμενου χρόνου των 60 ημερών στην κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ για Π.Δ 86/2022. 

 

Είναι η δεύτερη φορά που η Π.Ο.Λ. προσφεύγει στο ΣτΕ καθώς ήδη έχουμε προσφύγει για το Π.Δ Μεταθέσεων 11/22 η εκδίκαση του οποίου έχει οριστεί για την 7 Απριλίου 2023 και σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.

 

Σημαντική για την θετική εξέλιξη της αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για Π.Δ 86/2022, εκτός της ανάγκης θεσμικής εκπροσώπησης των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ από την Ομοσπονδίας μας , ήταν και η τεράστια ανταπόκριση δεκάδων συνάδελφων που συμμετέχουν ατομικά στο πλευρό της Π.Ο.Λ. κατά τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ για το Π.Δ 86/2022.

 

Είναι πασιφανές πως στο μάτι του κυκλώνα έχουν μπει όλες οι ευπαθείς ομάδες που προστατεύονταν μέχρι και πρόσφατα από το καθεστώς των μεταθέσεων .

 

·       Αφού δεν υπάρχει κάλυψη των στελεχών που έχουν συμπληρώσει τα 25 χρόνια υπηρεσίας ,μιας και αποδείχτηκαν ανούσιοι οι πανηγυρισμοί όσων εκθείαζαν το «τέλειο» Π.Δ Μεταθέσεων δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές μεταθέσεις στελεχών άνω των 25 ετών υπηρεσίας. 

·       Αφού στον «κουβά» των μεταθέσεων έχουν μπει οι ΄΄ προστατευόμενες ΄΄ οικογένειες των τρίτεκνων και των πολύτεκνων συναδέλφων, για τις θέσεις ευθύνης .

·       Στο στόχαστρο έχουν μπει πλέον και όλοι οι συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας αφού ο όρος "Φρουρά" που δηλώνει την πόλη-νομό που επιθυμεί να υπηρετεί το στέλεχος βάσει του σχετικού διατάγματος του Στρατού πάνω στο οποίο "πατάει" το Π.Δ 86/22 , μετατράπηκε σε ΠΕΔΙΛΣ για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που θα οδηγήσει σε μεταθέσεις σε υπηρεσίες πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους ακόμα και σε νησιά.

 

Όλοι και διαπαντός υπό μετάθεση ,όσα χρόνια και αν υπηρετούν στο σώμα , σε όποια οικογενειακή κατάσταση και αν βρίσκονται ,όποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και αν αντιμετωπίζουν .

 

Αυτό είναι το σύγχρονο αφήγημα της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ .

 

Δηλώνουμε αντίθετοι σε αυτό το καθεστώς απειλής των συναδέλφων δεσμευόμενοι πως θα συνεχίσουμε το αγώνα ανατροπής και των δύο Π.Δ. 11/22 & 86/23 καλώντας όλους σε ενεργοποίηση αφού πλέον θα απαιτηθεί μαζική αντίδραση εναντίον όσων βάλλουν κατά των στελεχών και των οικογενειών τους.


Πηγή