ΕΑΑΛΣ: Καθιέρωση ημέρας απονομής ξιφών - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.2.23

ΕΑΑΛΣ: Καθιέρωση ημέρας απονομής ξιφών


 Αναδημοσιεύουμε παρέμβαση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της:

Με ικανοποίηση διαβάσαμε την προχθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΙΠΕΑ του ΥΝΑΝΠ με την οποία φαίνεται να επιταχύνονται οι διαδικασίες παραλαβής 200 ξιφών με εξαρτύσεις, προκειμένου η Πολιτεία να εκπληρώσει τις οφειλόμενες υποχρεώσεις της έναντι των Αξιωματικών ΛΣ, είτε αυτοί/-ές είναι στην ενέργεια, είτε αποχώρησαν από την ενέργεια, χωρίς να παραλάβουν το ύψιστο σύμβολο του κατεχόμενου δημοσίου αξιώματός τους.

«Προμήθεια διακοσίων (200) Ξιφών Α/Ξ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με εξαρτύσεις».

Από την αρμόδια Διεύθυνση Προμηθειών και Εποπτείας Αποθηκών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανακοινώνεται ότι την 28-2-2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 στο γραφείο 423 του κτιρίου του Υ.Ν.Α.Ν.Π., (Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, Πειραιάς), πρόκειται να διενεργηθεί ανοικτή και δημόσια κλήρωση για τη συγκρότηση Τριμελούς Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παραλαβής για την «Προμήθεια διακοσίων (200) Ξιφών Α/Ξ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με εξαρτύσεις».

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, θυμίζουμε ότι πριν 5 μήνες (στις 4 Οκτωβρίου 2022) με την αριθ. πρωτ. 36/2022 επιστολή της προς τους ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και Αρχηγό ΛΣ Αντιναύαρχο ΛΣ κ. Γ. Αλεξανδράκη, η ΕΑΑΛΣ πρότεινε την καθιέρωση συγκεκριμένης ημερομηνίας διεξαγωγής τελετής απονομής ξιφών σε δικαιούχους (εν ενεργεία και εν αποστρατεία), ώστε αυτές να διοργανώνονται συστηματικά σε ετήσια βάση, με την προσήκουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια.

Διευκρινίζεται ότι αυτή η πρόταση της ΕΑΑΛΣ δεν περιλαμβάνει την απονομή ξιφών σε Αξιωματικούς που ολοκληρώνουν τις εγκύκλιες σπουδές σε παραγωγικές σχολές ΛΣ είτε σε Αξιωματικούς απευθείας κατάταξης.  Αφορά όσους καταστατικά προάγονται σε Σημαιοφόρους ΛΣ ως επίσης και εκείνους που θεμελίωσαν δικαίωμα παραλαβής ξίφους στο παρελθόν, είτε βρίσκονται στην ενέργεια, είτε έχουν αποχωρήσει από τις τάξεις του ανθρώπινου δυναμικού τους Λιμενικού Σώματος.

Την πρότασή μας αυτή την επαναφέρουμε στην επικαιρότητα, διότι πιστεύουμε ότι και αυτοί οι συνάδελφοί μας δικαιούνται να απολαύσουν αυτή την τιμή, αλλά και επειδή η Πολιτεία εξακολουθεί να διατηρεί ανεκπλήρωτη τη ληξιπρόθεσμη υποχρέωσή της να τους την προσφέρει…