Ανθ/στης Λ.Σ. Θεοδωρίδου Δέσποινα : Η Προπονήτρια πίσω απο το τμήμα Καλλιτεχνικής (συγχρονισμένης) Κολύμβησης της ΑΕΚ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.2.23

Ανθ/στης Λ.Σ. Θεοδωρίδου Δέσποινα : Η Προπονήτρια πίσω απο το τμήμα Καλλιτεχνικής (συγχρονισμένης) Κολύμβησης της ΑΕΚ

 


 Με μόλις δύο χρόνια ζωής στα πεπραγμένα του αθλήματος, το τμήμα Καλλιτεχνικής (συγχρονισμένης) Κολύμβησης της ΑΕΚ έχει αρχίσει, ήδη, να μεγαλουργεί. Η αρχή των μεγάλων διακρίσεων έγινε το περασμένο καλοκαίρι με την πρωτιά στο Ομαδικό, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Open και υπήρξε η ανάλογη συνέχεια το περασμένο Σαββατοκύριακο, στους Χειμερινούς Αγώνες, όπου η Ένωση κατέκτησε χρυσά μετάλλια τόσο στο Τεχνικό Ομαδικό Open κατηγορίας όσο και στο ίδιο αγώνισμα των Νεανίδων.

Η αρχιτέκτονας της λαμπρής πορείας της ΑΕΚ σε αυτά τα πρώτα της βήματα στην Καλλιτεχνική, η πολλαπλώς διακεκριμένη και ως αθλήτρια, που είχε συντελέσει στο παρελθόν -ως προπονήτρια- και στην πρόοδο άλλων συλλόγων, η Δέσποινα Θεοδωρίδου– μιλάει αποκλειστικά στο ApexSports.gr για τη συνταγή της επιτυχίας των κοριτσιών με τον Δικέφαλο αετό στο σκουφάκι, ενώ αναφέρεται και στην εφαρμογή των νέων κανονισμών. Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Αυτό που καταφέραμε ειναι άθλος… Περάσαμε ομάδες με πολύ δυνατά ονόματα και παράδοση στο άθλημα, αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι με σκληρή δουλειά και σωστή στρατηγική, όλα γίνονται.

Με την εφαρμογή των καινούργιων κανονισμών απαιτούσε πολύ διάβασμα και σκληρή δουλειά, διότι πλέον πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο προπονητής και ο τρόπος που θα βγάλει τη χορογραφία για να αποδώσει η ομάδα το 100% των δυνατοτήτων της. Θέλει να δώσεις μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια για να γίνει σωστά. Ευτυχώς το καταφέραμε. Δουλέψαμε πολύ σε δύσκολες συνθήκες, χειμώνα – καλοκαίρι, στην ανοιχτή πισίνα του ΟΑΚΑ.

Το καλό είναι ότι τα πράγματα στον χώρο μας, πλέον, γίνονται πιο αξιοκρατικά με τους νέους κανονισμούς και χαίρομαι γι αυτό.

ΣΑΝ ΓΡΟΘΙΑ

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις συνεργάτιδές μου στο προπονητικο team της ΑΕΚ, την Ελένη Γεωργίου και τη Βάλια Γαυγιωτάκη, αλλά και την έφορο Κανέλλα Καψοκόλη, τη διοίκηση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, τους γονείς και κυρίως τις αθλήτριές μου, που με εμπιστεύονται τυφλά. Είμαστε πλέον όλοι μια οικογένεια και πορευόμαστε όλοι μαζί σαν μια γροθιά. Συνεχίζουμε με περισσότερη σκληρή δουλειά για το καλοκαιρινό πρωτάθλημα γιατί μόνο έτσι μπορείς να πετύχεις».

Γιάννης Κορακής