Πλακιωτάκης από Βόλο: Μέχρι τέλη Μαρτίου η προεπιλογή των επενδυτών του λιμανιού - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.2.23

Πλακιωτάκης από Βόλο: Μέχρι τέλη Μαρτίου η προεπιλογή των επενδυτών του λιμανιού

 

Στον Βόλο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός μιλώντας στα τοπικά μέσα αναφέρθηκε στις εργασίες αξιοποίησης του Λιμένος του Βόλου. Όπως ανέφερε το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από οχτώ επενδυτικά σχήματα επιβεβαιώνει την ορθότητα της στρατηγικής επιλογής της ηγεσίας.

Η προεπιλογή των επενδυτών που θα περάσουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ενώ όπως επεσήμανε μέσα στον Ιούλιο θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ακόμη, ότι η μεταβίβαση του 67%, του πλειοψηφικού δηλαδή πακέτου των μετοχών του ΟΛΒ συνδυάζεται με μία σειρά από υποχρεωτικές επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν και τη λειτουργικότητα και τις δυνατότητες του λιμανιού.

Παρών ήταν και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος που είπε ότι ο κ. Πλακιωτάκης τα «λέει καλύτερα και από Βολιώτης».

Ο κ. Μπουκώρος ευχαρίστησε τον υπουργό για την επίσκεψή του στον Βόλο και το ενδιαφέρον που εκδηλώνει για τις εξελίξεις στο λιμάνι του Βόλου. «Όλοι όσοι υποστηρίξαμε ότι το λιμάνι του Βόλου παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον έχουμε δικαιωθεί από το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οχτώ μεγάλα επενδυτικά σχήματα. Ο υπουργός έχει βοηθήσει περισσότερο και από όσο περιμέναμε, τόσο στην αξιοποίηση του λιμανιού όσο και στην παραχώρηση της χερσαίας ζώνης λιμένος στον Δήμο Βόλου, που ήταν πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας» ανέφερε ο βουλευτής.