Εκλογικό επίδομα 2023: Διεκδίκηση για τουλάχιστον 600 Ευρώ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.2.23

Εκλογικό επίδομα 2023: Διεκδίκηση για τουλάχιστον 600 Ευρώ


Υπουργική απόφαση θα καθορίζει το ύψος του εκλογικού επιδόματος που θα λάβουν ένστολοι των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το εκλογικό επίδομα είναι μια έκτακτη οικονομική αποζημίωση που χορηγείται σε όσους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα (και δικαστικούς αντιπροσώπους στα εκλογικά τμήματα) απασχοληθούν για τις εθνικές εκλογές.

Το ύψος του επιδόματος θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί ταυτόχρονα με την προκήρυξη των εκλογών. Πληροφορίες φέρουν το φετινό εκλογικό επίδομα να είναι αυξημένο λόγω των διπλών εκλογών.

Εκλογικό επίδομα 2023 – Ποιοι οι δικαιούχοι

Η ειδική εκλογική οικονομική αποζημίωση θα χορηγηθεί στο ένστολο προσωπικό:

Του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

α. Στους εν ενεργεία Αξιωματικούς, Ανθυπαστυνόμους, Αρχιφύλακες, Υπαρχιφύλακες, Αστυφύλακες και Δόκιμους Υπαστυνόμους, Αρχιφύλακες, Αστυφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας και στους προς αυτούς αντίστοιχους του Πυροσβεστικού Σώματος.

β. Στο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Κλάδων Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε. και Υ.Ε. καθώς και στο προσωπικό αυτού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων, πλην εκείνων που είναι αποσπασμένοι σε άλλους φορείς του Δημόσιου Τομέα.

γ. Στους εν ενεργεία Συνοριακούς Φύλακες και Εκπαιδευόμενους Συνοριακούς Φύλακες.

δ. Στους εν ενεργεία Ειδικούς Φρουρούς και Εκπαιδευόμενους Ειδικούς Φρουρούς.

ε. Στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και Εκπαιδευόμενους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

Δεν λαμβάνουν την ειδική εκλογική αποζημίωση:

α. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό βρίσκονται σε κατάσταση τέτοια ένεκα της οποίας δεν εκτελούν ή απαγορεύεται να εκτελούν Υπηρεσία.

β. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό είναι τοποθετημένοι ή υπηρετούν με απόσπαση ή εκπαιδεύονται στο εξωτερικό.

γ. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό βρίσκονται σε οποιαδήποτε άδεια, πλην αυτής που θα χορηγηθεί για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος, της προβλεπόμενης ειδικής άδειας αιμοδοσίας και της συνδικαλιστικής άδειας.

δ. Οι ευρισκόμενοι σε κατάσταση “οίκου νοσηλείας” και οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία.

Του Υπουργείου Ναυτιλίας

Σε εν ενεργεία Αξιωματικούς, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικούς, Λιμενοφύλακες, Δόκιμους Αξιωματικούς – Υπαξιωματικούς – Λιμενοφύλακες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Πόσα χρήματα διεκδικεί η Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Πιο συγκεκριμένα,  στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Π.Ο.ΑΣ.Υ. αναφορικά με τις χθεσινές εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου, επισημαίνεται ότι η εκλογική αποζημίωση έχει θεσμοθετηθεί από το 2010 και έκτοτε το ποσό που καταβάλλεται σε κάθε προεκλογική περίοδο, καθορίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Η Ομοσπονδία των Αστυνομικών τονίζει τα εξής αναφορικά με το ύψος του εκλογικού επιδόματος:

"Δεδομένου ότι το 2019, χορηγήθηκε το ευτελές ποσό των 150 ευρώ μεικτά, αλλά και επειδή από τότε έχουν μεσολαβήσει πολλές κρίσεις και σήμερα ο πληθωρισμός και η ακρίβεια καλπάζουν, είναι φυσικό φέτος, να διεκδικούμε τουλάχιστον 600 ευρώ."


Αλήθεια οι συνδικαλιστές του Λ.Σ. τι ζητάνε ; 


Πληροφορίες απο Πηγή1  Πηγή2