Χειροπέδες σε 26 άτομα από λιμενικούς - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.2.23

Χειροπέδες σε 26 άτομα από λιμενικούς


 Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 4ης ΠΕΔΙΛΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Στη σύλληψη 26 ατόμων προχώρησαν στελέχη των λιμεναρχείων, που ανήκουν στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος, η οποία εδρεύει στον Βόλο, τον Ιανουάριο, διάστημα στο οποίο έγιναν 17 διακομιδές ασθενών από τα νησιά των Σποράδων προς το λιμάνι του Βόλου, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες έλεγχοι και βεβαιώθηκαν αρκετές παραβάσεις.

Σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό, τον περασμένο μήνα έγιναν 26 συλλήψεις και συγκεκριμένα:

-Ένα άτομο για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών (για μεταφορά – διακίνηση Π.Ε.Π.) στο Λ/Χ Κύμης με κατάσχεση ενός φορτηγού.

– Δεκαεπτά άτομα για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών- Π.Ε.Π.

-Ένα άτομο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών στο Κ.Λ. Βόλου και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης42,4 γραμμαρίων.

-Ένα άτομο στον Βόλο χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου.

-Τρία άτομα στον Βόλο για αδικήματα Κ.Ο.Κ.

– Δύο άτομα στη Στυλίδα για παραβάσεις του Π.Κ. (απείθεια).

Τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 18 διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τις οποίες 10 με ιδιωτικά σκάφη και δύο επτά με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος από λιμάνια των Βορείων Σποράδων προς το λιμάνι του Βόλου, καθώς και μία με ιδιωτικό σκάφος από το λιμάνι της Σκύρου προς την Κύμη.

Τον πρώτο μήνα του 2023 βεβαιώθηκαν 526 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 17.675 £, ενώ σε τροχονομικούς ελέγχους φορτηγών βεβαιώθηκαν 14 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 8.530 €.

Επίσης έγιναν 22 έλεγχοι μέθης και 48 έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας των λιμεναρχείων.

Από τη Λιμενική Αστυνομία βεβαιώθηκαν συνολικά 50 παραβάσεις και συγκεκριμένα 19 παραβάσεις του Γενικού Κανονισμού Λιμένα, έξι παραβάσεις λοιπών διατάξεων και 25 αλιευτικές παραβάσεις, από τις οποίες κατασχέθηκαν: 0,6 κιλά ψάρια διαφόρων ειδών, 43 κιλά οστρακοειδή, 700 άτομα αχινών, 1.762 άτομα ολοθούριο και ένα παραγάδι με 350 αγκίστρια.  Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 247.981 €.

Από τη Λιμενική Αρχή Βόλου, στο πλαίσιο καταπολέμησης του παρεμπορίου κατασχέθηκαν 78 βάσεις κινητών, 24 βραχιόλια και 51 αγαλματίδια.  Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 32.250 €.  Για τη διαπίστωση της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τον Δεκέμβριο διενεργήθηκαν συνολικά 1.002 έλεγχοι σε δρομολογημένα επιβατηγό πλοία, καθώς και σε τουριστικά ημερόπλοια, τόσο προ απόπλου όσο και εν πλω και 4.126 έλεγχοι για χρήση μάσκας σε λοιπά μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΠΗΓΗ:  ΘΕΣΣΑΛΙΑ (έντυπη έκδοση)