Με τον Λιμενάρχη Κατακόλου Κων/νο Χαραλάμπους συναντήθηκε ο Νίκος Καλάκος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.2.23

Με τον Λιμενάρχη Κατακόλου Κων/νο Χαραλάμπους συναντήθηκε ο Νίκος Καλάκος


Το λιμεναρχείο Κατακόλου επισκέφθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, ο οποίος συζήτησε με τον Λιμενάρχη Κων/νο Χαραλάμπους την κατάσταση που επικρατεί και τα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν το Λιμενικό Σώμα.


Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Λιμενικό, αφού μια απλή αυτοψία μαρτυρά την παλαιότητα και την ακαταλληλότητά του.


Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον εξοπλισμό του Λιμεναρχείου, η επάρκεια του προσωπικού και η ανάγκη βελτίωσης των υποδομών στο λιμάνι, προκειμένου να βελτιωθεί αισθητά η εικόνα που αντικρίζουν τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες.


Επιπλέον, αναλύθηκαν ζητήματα όπως τα περιστατικά με τη διάσωση προσφύγων-μεταναστών ανοιχτά του Ιονίου, το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα με τους δύο Ιπτάμενoυς, η πορεία της κρουαζιέρας, κ.ά.


Από την πλευρά του ο Νίκος Καλάκος δήλωσε προς τον Λιμενάρχη ότι εφόσον εκλεγεί βουλευτής, το πρώτο πράγμα που θα προωθήσει προς επίλυση σε επίπεδο Βουλής και Κυβέρνησης, είναι η εξεύρεση ή η ανοικοδόμηση νέου κτιρίου, σύγχρονου και ασφαλούς, που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Λιμεναρχείου στο Κατάκολο.


Παράλληλα, ο Ηλείος οικονομολόγος υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος με προσωπικό και με εξοπλισμό, προκειμένου να συνεχίσει να έχει υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας.


«Το Λιμενικό Σώμα επιτελεί πολύ σημαντικό έργο για την ασφάλειά μας και είμαστε δίπλα του. Πιστεύω πως πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό και εξοπλισμό, όμως το πιο σημαντικό πρόβλημα που οφείλουμε να επιλύσουμε το συντομότερο δυνατόν, είναι η στέγαση του Λιμεναρχείου Κατακόλου σε ένα νέο κτίριο, ασφαλές, σύγχρονο και αντάξιο της δουλειά που κάνουν όσοι υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος

Πηγή