Στα Χανιά οι Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας – Στο επίκεντρο τα λιμενικά έργα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.2.23

Στα Χανιά οι Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας – Στο επίκεντρο τα λιμενικά έργα


 Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή πραγματοποίησαν, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κα Αθηνά Φωκά.


Στα Χανιά οι Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας – Στο επίκεντρο τα λιμενικά έργα

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θεσμικούς φορείς, με σκοπό την παρακολούθηση της πορείας του κυβερνητικού έργου και την ενημέρωση στους τομείς της θαλάσσιας πολιτικής, της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, των προγραμμάτων διαχείρισης υδάτων και λιμενικών υποδομών στα νησιά και επενδύσεων μέσω ΕΣΠΑ, μεταξύ άλλων.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως οι λιμενικές υποδομές, τα προγραμματιζόμενα έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και άλλα έργα αρμοδιότητας του Υπουργείου, καθώς και θέματα εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου.


Επίσης, συζητήθηκε η προώθηση της ναυτικής εκπαίδευσης, όπου οι Γενικοί Γραμματείς ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Κρήτης για την χρηματοδότηση της


Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού από το ΠΕΠ Κρήτης, ενώ έγινε αναφορά και στα ενημερωτικά προγράμματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προώθηση του ναυτικού επαγγέλματος.


Συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ των Γενικών Γραμματέων και της Περιφέρειας Κρήτης για τον σχεδιασμό και τον συντονισμό των δράσεων του Υπουργείου στην Π.Ε. Χανίων.

Πηγή