Με πλωτά ασθενοφόρα «εξοπλίζεται» το Λιμενικό… - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.2.23

Με πλωτά ασθενοφόρα «εξοπλίζεται» το Λιμενικό…


 Οι πάντες γνωρίζουν ότι τις διακομιδές ασθενών και επειγόντων περιστατικών, τουλάχιστον στη στεριά, τις κάνει (σχεδόν, αποκλειστικά) το ΕΚΑΒ…Στη θάλασσα τι γίνεται;;;


Οι διακομιδές από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα, μέχρι τώρα, ξέραμε ότι γινόντουσαν κατά κανόνα με πλοία της ακτοπλοΐας και, κατ’ εξαίρεση, με αλιευτικά σκάφη, ενώ σε απολύτως υπέρτατη ανάγκη, με περιπολικά πλοία του Λιμενικού και συνοδεία γιατρού.


Με το προχθεσινό δημοσίευμα με τίτλο «Με €105.000.000 ενισχύεται το ΛΣ–ΕΛΑΚΤ για την προστασία των θαλασσιών συνόρων» μαθαίνουμε ότι, μεταξύ άλλων σκαφών, το Λιμενικό θα κάνει προμήθεια και «…έντεκα (11) ταχύπλοων περιπολικών σκαφών έως 13 μέτρων, με υγειονομικό εξοπλισμό για μεταφορά ασθενών / τραυματιών…».


Πλωτά ασθενοφόρα, δηλαδή, που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, που εντάχθηκαν στο στόλο του Λιμενικού, σε προηγούμενη περίοδο.


Έπειτα από αυτά, εύλογα θα διερωτηθεί ο αναγνώστης:  Μήπως το Λιμενικό τείνει να γίνει το ΕΚΑΒ της θάλασσας ή απλά, στέρεψε από ιδέες πώς να αξιοποιήσει τις χρηματοδοτήσεις που τόσο απλόχερα του μοιράζει η Ε.Ε.;;;


Μήπως, εκτός από πληρώματα, θα πρέπει να προσλάβει και…νοσηλευτικό προσωπικό;;;

Πηγή