ΛΣ: Έφτασε η ώρα της ευθύνης… - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

1.9.23

ΛΣ: Έφτασε η ώρα της ευθύνης…


 Είναι 40 και πλέον χρόνια, που παρακολουθούμε την καθημερινότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού, και ουδέποτε (Ε) ουδέποτε είδαμε Υπουργό να ζητά από συνδικαλιστικές οργανώσεις (ε.ε. και ε.α.) στελεχών ΛΣ τις νομοθετικές προτάσεις τους για τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου του χαρτοφυλακίου του.  Κι αυτό το ιστορικό γεγονός έγινε εγγράφως σήμερα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Καταρχήν, πρόκειται για μια χειρονομία δηλωτική της βαθιάς πολιτικής ωριμότητας, ενός Υπουργού, που διανύοντας τη δεύτερη θητεία του στο Υπουργείο, γνωρίζει τις ευαισθησίες του… Και, να μην ξεχνούμε ότι, δεν είναι ο πρώτος που κάνει δεύτερη θητεία στο Υπουργείο αυτό, όμως είναι ο πρώτος που έκανε αυτή τη χειρονομία.

Επίσης, η κίνηση αυτή είναι μια πράξη επίκαιρης χαρτογράφησης και συνάμα έμπρακτης αναγνώρισης των κοινωνικών εταίρων και επίσημων συνομιλητών του στην (ελπίζουμε, μακρά) Υπουργική του πορεία, στη διάρκεια της οποίας επιθυμεί τα (ε.ε. και ε.α.) στελέχη ΛΣ να τα έχει δίπλα του, μαζί του στη βελτίωση της παραγωγής νομοθεσίας κι όχι απέναντί του και σκαρφαλωμένα «στα κάγκελα».

Περαιτέρω, πρόκειται για ευκαιρία που για πρώτη φορά από έναν Υπουργό δίνεται στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των (ε.ε. και ε.α.) στελεχών ΛΣ για να συμμετάσχουν έγκαιρα, ενεργά και συγκροτημένα στην (συν) παραγωγή νομοθεσίας, γι’ αυτό και η τεθείσα εύλογη προθεσμία υποβολής προτάσεων μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Ένα εύλογο χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι διοικήσεις των συλλογικών φορέων εκπροσώπησης των (ε.ε. και ε.α.) στελεχών ΛΣ, οφείλουν να καθίσουν και να σκεφτούν νηφάλια, ώριμα και υπεύθυνα, ώστε να συνεισφέρουν στην ποιοτική αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου με εποικοδομητικές προτάσεις που θα θωρακίζουν θεσμικά και θα ενισχύουν ουσιαστικά τα (ε.ε. και ε.α.) στελέχη του ΛΣ, αντί να σπεύσουν να εξυπηρετήσουν εφήμερα και παροδικά μικροσυμφέροντα και σκοπιμότητες.

Έχουμε τη βεβαιότητα ότι από τις προτάσεις που θα υποβληθούν, ο Υπουργός δεν θα αφήσει καμιά να πάει χαμένη…

Άλλωστε, το έγγραφό του κάνει λόγο για «προγραμματισμό νομοθετικού έργου» σε χρονικό βάθος ίδιας διάρκειας με την υπουργική θητεία του.

Συνεπώς, αν κάποια από τις προτάσεις αυτές δεν μπει στο πρώτο του νομοσχέδιο, θεωρούμε ότι θα εισαχθεί στο επόμενο, το μεθεπόμενο και ούτω καθ’ εξής…

Ευελπιστούμε, μόνον, οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των (ε.ε. και ε.α.) στελεχών ΛΣ να αδράξουν την ευκαιρία, να συνειδητοποιήσουν το βάρος της ευθύνης και της λογοδοσίας τους έναντι των εντολέων τους και να εφοδιάσουν με ποιοτικές και πλήρως αιτιολογημένες προτάσεις τον Υπουργό, ώστε να ψηφισθούν από το Κοινοβούλιο και εντέλει να βελτιώσουν τη ζωή των (ε.ε. και ε.α.) στελεχών ΛΣ.

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.