ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Η σημαντική κοινωνική προσφορά της ελληνικής ναυτιλίας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.9.23

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Η σημαντική κοινωνική προσφορά της ελληνικής ναυτιλίας


 Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα εδώ και δεκαετίες συμβάλλει με πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς στην ευημερία της ελληνικής κοινωνίας, άμεσα και συστηματικά, τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο. Το επιστέγασμα αυτού του έργου ήταν η ίδρυση, το 2016 από την ΕΕΕ, της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού.


Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ είναι το μόνιμο όχημα και το σταθερό σημείο αναφοράς για τη συλλογική κοινωνική ευθύνη των Ελλήνων εφοπλιστών. Καθώς η ναυτιλία και η κοινωνία είναι πάντα μαζί, ο στόχος της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ είναι να συνεισφέρει στην ελληνική κοινωνία, υποστηρίζοντας πολυάριθμα προγράμματα και δραστηριότητες κοινωνικής προσφοράς για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καθώς και έργα δημόσιου ενδιαφέροντος. Σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες με εξαιρετικά περιορισμένη οικονομική δυνατότητα παρέχεται επισιτιστική βοήθεια και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε μηνιαία βάση.


Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ενισχυθεί και αναβαθμιστεί μέσα από πολλαπλές, αλλά στοχευμένες δράσεις. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ενίσχυσε τα νοσοκομεία της χώρας με απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, αναλώσιμα και ασθενοφόρα.


 


Το έργο της ΕΕΕ στον τομέα της Υγείας συνεχίζεται με την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής δημόσιων νοσοκομείων και τη γενική αναβάθμιση των υποδομών των νοσοκομείων.


Επιπρόσθετα, η ΕΕΕ, μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, υποστηρίζει ενεργά τις ανάγκες των υπηρεσιών της Εθνικής Άμυνας και Πολιτικής Προστασίας. Η στήριξη αυτή περιλαμβάνει δωρεές οχημάτων προς την Ελληνική Αστυνομία, πυροσβεστικά οχήματα και εξοπλισμό για την Πυροσβεστική, ταχύπλοα σκάφη υψηλής τεχνολογίας στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, συντήρηση στρατιωτικών ελικοπτέρων και πολλά άλλα.


Η παιδεία βρίσκεται επίσης στην κορυφή των τομέων ενδιαφέροντος της ΕΕΕ. Για αυτό το λόγο, πρόσφατα ανακοίνωσε το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στην ιστορία της. Πιο συγκεκριμένα, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, η ΕΕΕ, μέσω του προγράμματός της «+ΕΝΩΣΙΣ για την Παιδεία», προσφέρει 100+1 υποτροφίες σε φοιτητές για σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για μεταπτυχιακά προγράμματα. Πρόκειται για μία ακόμα πρωτοβουλία που δείχνει τους στενούς δεσμούς της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας με την κοινωνία και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τη νέα γενιά.

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή