Σύρος: Αλλαγή ηγεσίας στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού – Γυναίκα η νέα διοικήτρια - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.9.23

Σύρος: Αλλαγή ηγεσίας στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού – Γυναίκα η νέα διοικήτρια


 To μεσημέρι της Παρασκευής, 15 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β΄, του Διοικητή της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ ΚΑΣΤΑΝΗ Χρήστου, του Λιμενάρχη Σύρου Αντιπλοιάρχου Λ.Σ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ Ιωάννη, του Διευθυντή Σπουδών κ. ΔΟΥΝΑΒΗ Γεωργίου, του Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού της Ακαδημίας και του εκπαιδευτικού προσωπικού, πρώην και νυν, σε μια απέριττη τελετή πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής διοικήσεως της  Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου.

Συγκεκριμένα, η παράδοση παραλαβή έγινε από τον μέχρι πρότινος και επί τεσσερσήμισι συναπτά έτη  Διοικητή, Πλοίαρχο Λ.Σ ΚΑΡΑΜΗΤΣΑ Παναγιώτη, στη νέα Διοικήτρια Αντιπλοίαρχο Λ.Σ ΚΟΡΑΚΑ Κωνσταντίνα, η οποία μετατέθηκε στην ΑΕΝ/Σύρου από το Λιμεναρχείο Θήρας, όπου υπηρετούσε ως Λιμενάρχης.

Τόσο ο Σεβασμιωτάτος στον χαιρετισμό του, όσο και οι  Διοικητής 6ης ΠΕΔΙΛΣ και Λιμενάρχης Σύρου, εξήραν το σπουδαίο έργο που επιτέλεσε στην ΑΕΝ Σύρου ο απελθών Διοικητής και παράλληλα καλωσόρισαν τη νέα Διοικήτρια στην οποία ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

Κατά την τελετή αντηλλάγησαν  αναμνηστικά δώρα και  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την μακρόχρονη λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, τον ιστορικό χαρακτήρα της και τα σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού της, που σημειώθηκαν κατά τα τελευταία έτη, με την ευγενική συμβολή σημαντικών ευεργετών.

Η αλλαγή διοίκησης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου αποτελεί μέρος αλληλουχίας αλλαγών, σε προϊσταμένους υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, που υφίστανται και λειτουργούν στην Πρωτεύουσα των Κυκλάδων.