Κοπή Πίτας 6ης ΠΕΔΙΛΣ και Λιμεναρχείου Σύρου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.1.24

Κοπή Πίτας 6ης ΠΕΔΙΛΣ και Λιμεναρχείου Σύρου


 Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πίτας του Αγίου Βασιλείου της 6ης Περιφερειακής Διοικήσεως Λιμενικού Σώματος (Κυκλάδων) και του Λιμεναρχείου Σύρου, στον χώρο της πινακοθήκης Σύρου, στο συστεγαζόμενο με τις Υπηρεσίες του Λιμενικού, κτήριο των Παλαιών Αποθηκών Διαμετακομίσεως Εμπορίου, όπου φιλοξενείται η έκθεση «Το Ελληνικό Ναυτιλιακό Θαύμα» του κ. Γεωργίου Φουστάνου. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για τη μεγάλη προσφορά τους στην ασφάλεια των συγκοινωνιών και των επιβατών, κυρίως για την ομαλή διακίνηση των χιλιάδων επισκεπτών της Σύρου, και των άλλων νησιών, κατά τη διάρκεια όλου του έτους και ιδιαιτέρως του θέρους.


Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Κυκλάδων κ.ΔΑΔΑΟΣ Μάρκος, ο Δήμαρχος Ερμούπολης-Σύρου κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Αλέξης, ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου κ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ Οδυσσέας, οι Αντιδήμαρχοι ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ Νικόλαος, ΜΑΡΑΓΚΟΣ Ιωάννης και ΒΑΚΟΝΔΙΟΣ Φραγκίσκος, ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, κ. ΓΑΒΙΩΤΗΣ Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. ΡΟΥΣΣΟΣ Ιωάννης, ο Διοικητής των Αστυνομικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου Ταξίαρχος κ.ΘΑΝΟΣ Λουκάς, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, η Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΚΟΡΑΚΑ Κωνσταντία, ο Διευθυντής Σπουδών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου κ. ΔΟΥΝΑΒΗΣ Γεώργιος, η Αερολιμενάρχης κα ΠΡΕΚΑ Βασιλική, προσωπικό της Πλοηγικής Υπηρεσίας Σύρου, ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων ναυτικών κ. ΜΗΛΙΟΣ Γεώργιος, Αξιωματικοί των ναυλοχούντων στο λιμάνι μας πλοίων Ε/Γ–Ο/Γ-ΤΧΠ «ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΧΑΙΣΠΙΝΤ» και Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΑΟΝΗΣΟΣ», ναυτικοί πράκτορες, ο Πρόεδρος και μέλη του Σωματείου Λεμβούχων Σύρου και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι.


Ο Διοικητής της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ ΚΑΣΤΑΝΗΣ Χρήστος και ο Λιμενάρχης Σύρου Πλοίαρχος Λ.Σ ΚΑΡΑΜΙΤΣΑΣ Παναγιώτης, ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ για την μακρόχρονη στήριξή του στο Λιμενικό Σώμα και του ανταπέδωσαν με σεβασμό τις ευχές του για υγεία και μια καλή χρονιά σε όλους. Σε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, ο Διοικητής της 6ης ΠΕΔΙΛΣ, ευχαρίστησε το προσωπικό των Λιμενικών Αρχών των Κυκλάδων για τη συμβολή του στην εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη, καθώς και στην ασφαλή διακίνηση ενός αριθμού άνευ προηγουμένου, επιβατών και οχημάτων.


Ευχετήριες προσρήσεις απηύθυναν επίσης και οι παριστάμενοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, ενώ ανεγνώσθησαν οι χαιρετισμοί του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού κ. ΒΡΟΥΤΣΗ Ιωάννη και των Βουλευτών Κυκλάδων κας. ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ Αικατερίνης και κ. ΦΟΡΤΩΜΑ Φιλίππου, οι οποίοι λόγω ανελαστικών κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθούν.


Τέλος, κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο Λιμενικό Σώμα, και ιδιαίτερα στο Λιμεναρχείο Σύρου, ο Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α.) ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ Νικόλαος, ο Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) ΜΑΝΗΣ Αγησίλαος, ο Πλοίαρχος Λ.Σ. (ε.α.) ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ Ιωάννης, ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. (ε.α.) ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος, ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. (ε.α.) ΜΕΡΓΙΑΣ Ηλίας, ο Ανθυπασπιστής Λ.Σ. (ε.α.) ΠΙΝΑΚΙΔΗΣ Κωνσταντίνος και ο Ανθυπασπιστής Λ.Σ. (ε.α.) ΜΠΑΛΑΣΗΣ Σταύρος.


Μετά το πέρας της εκδήλωσης, παρατέθηκε κέρασμα σε μπουφέ για όλους τους παρευρισκόμενους.

 Πηγή  Δείτε Φώτο