Περιπέτεια για 57 επιβάτες πλοίου που έφυγε από την Ουρανούπολη για το Άγιον Όρος – Έπαθε βλάβη εν πλω - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.1.24

Περιπέτεια για 57 επιβάτες πλοίου που έφυγε από την Ουρανούπολη για το Άγιον Όρος – Έπαθε βλάβη εν πλω


 Στιγμές αγωνίας έζησαν χθες οι 57 επιβάτες πλοίου που είχε αναχωρήσει από την Ουρανούπολη με προορισμό τη Δάφνη Αγίου Όρους. Σύμφωνα με το Λιμενικό, το πλοίο υπέστη βλάβη εν πλω στη μία μηχανή. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν στην Ιερά Μονή Ζωγράφου και το πλοίο επέστρεψε με τη χρήση της δεξιάς κύριας μηχανής στο λιμάνι της Ουρανούπολης, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.


Η ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει:


Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ουρανούπολης από τον κυβερνήτη του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ” Ν.Ι. 328, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ουρανούπολη Χαλκιδικής προς τη Δάφνη Αγίου Όρους, ότι, κατά τη διάρκεια του πλου, παρουσιάστηκε ένδειξη βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ασφαλής αποβίβαση των πενήντα επτά επιβατών στην Ιερά Μονή Ζωγράφου και το “ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ” επέστρεψε με τη χρήση της δεξιάς κύριας μηχανής στο λιμάνι της Ουρανούπολης, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.


Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ουρανούπολης του Λιμεναρχείου Ιερισσού απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.