ΓΕΕΘΑ: Έλληνες και Αμερικανοί πεζοναύτες σε συνεκπαίδευση σε Μαγνησία και Πιερία - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.1.24

ΓΕΕΘΑ: Έλληνες και Αμερικανοί πεζοναύτες σε συνεκπαίδευση σε Μαγνησία και Πιερία


 Συνεκπαίδευση στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και της Πιερίας στην οποία συμμετείχαν Έλληνες και Αμερικανοί πεζοναύτες πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ.


Η συνεκπαίδευση, η οποία ήταν τύπου LIVEX/FTX (Live Exercise/Field Training Exercise), επικεντρώθηκε στην σχεδίαση και διεξαγωγή αντικειμένων αμφίβιων επιχειρήσεων και εκτέλεσης συνδυασμένων πυρών υποστήριξης.


Κατά την διάρκειά της άσκησης υπό το συντονισμό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια, τα οποία συνέβαλαν στην ενίσχυση της συνέργειας, στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, καθώς και στην βελτίωση του επιπέδου συναντίληψης και διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ελληνικών και Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Στην συνεκπαίδευση από Ελληνικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και μέσα του ΓΕΣ και της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ, ενώ από Αμερικανικής πλευράς προσωπικό και μέσα της 26th Marine Expeditionary Unit (MEU).


Όπως καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ «η εν λόγω δραστηριότητα αποδεικνύει εμπράκτως την άριστη σχέση Ελλάδος και Η.Π.Α. σε στρατιωτικό επίπεδο και την συνεχή αναβάθμιση της συνεργασίας τους με σκοπό την υποστήριξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».


Δείτε φωτογραφίες από την πολυήμερη συνεκπαίδευση:


synekpaideysi_ellada_usa_21
synekpaideysi_ellada_usa_22
synekpaideysi_ellada_usa_20
synekpaideysi_ellada_usa_19
synekpaideysi_ellada_usa_18
synekpaideysi_ellada_usa_17
synekpaideysi_ellada_usa_16
synekpaideysi_ellada_usa_15
synekpaideysi_ellada_usa_13
synekpaideysi_ellada_usa_14
synekpaideysi_ellada_usa_12
synekpaideysi_ellada_usa_11
synekpaideysi_ellada_usa_10
synekpaideysi_ellada_usa_9
synekpaideysi_ellada_usa_8
synekpaideysi_ellada_usa_7
synekpaideysi_ellada_usa_6
synekpaideysi_ellada_usa_5
synekpaideysi_ellada_usa_4
synekpaideysi_ellada_usa_3
synekpaideysi_ellada_usa_2
synekpaideysi_ellada_usa_1